Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hd upgrade

Anoniem
None
5 antwoorden
 • hallo,

  ik ben sinds kort voor 150 euro in het bezit van een 10 jaar oude compaq e500 laptop met 450mhz processor en 320 (!) :P mb ram. XP en Office met draadloos internet..het gaat niet van harte maar het werkt allemaal prima!
  Het enige punt waar ik wat minder tevreden over ben is de harde schijf met zijn capaciteit van 11.1 gb. Hij is daarbij ook nog eens goed te horen, hij "kraakt" af en toe lekker.

  Nou vroeg ik me af, aangezien de draak al 10 jaar oud is en de tijd niet heeft stil gestaan, wat ik nou allemaal moet doen om er een bijvoorbeeld 80 gb harde schijf in te zetten. Is een BIOS flash dan genoeg en zo ja, waar kan ik dat doen c.q. vinden? En, zal het ding er misschien een beetje sneller op worden?

  Bij voorbaat dank voor jullie antwoord,
  Félix
 • Simpel advies: niet doen. Moederborden van oudere laptops ondersteunen veelal geen grotere en/of modernere harde schijven en het design is vaak ook niet berekend op de extra warmte-ontwikkeling van de grotere harddisk (niet fysiek groter, maar grotere capaciteit dan).

  Extra opslag gewoon regelen met een extern harddiskje: 2,5" externe USB notebook hardeschijfjes hebben geen separate voeding nodig en kun je dus ook prima kwijt in je notebooktas. Voor snelle overdracht heb PCMCIA-controllerkaartjes met USB2.0 poorten.
  http://tweakers.net/pricewatch/123426/
 • ok dat lijkt me vrij duidelijk. Nog even: als ik met f10 in de bios kom, kan ik niks vinden over de datum van de betreffende versie, er staat alleen:
  "ROM Datum 03/15/2002"
  "ROM Versie 686 N"
  maar heeft dat wat met de BIOS te maken? Als ik dan een externe hd koop, wil ik wel graag een zo'n groot mogelijk natuurlijk. En dan wil ik geen 32gb limiet!

  Overigens is hij wel wat minder oud dan ik dacht. Er stond origineel win98se op.
 • Met een externe HDD zit je niet met een moederbordlimiet, omdat de harddisk controller in de externe behuizing zit. Je kunt dus een zo groot mogelijke HDD kopen als je wilt. :wink:
 • oke bedankt man!
  in zutphen zit maar een normale pc winkel en die stinkt, dus dan bestel ik m wel online!

  thanks again

  Félix

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.