Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Advies gevraagd aanschaf laptop

Anoniem
j.v
5 antwoorden
 • Voor mijn ouders. Mijn vader zag bij Scheer en foppe een laptop van packerd bell voor € 499,00. Omdat hij binnenkort voor een maand of 4 naar zwitserland gaat en hij op zoek is naar een laptop,vroeg hij aan mij of het wat is. Aangezien ik mij niet verdiept heb in de laptop wereld zou ik het niet weten. Dus vandaar mijn vraag hier. Betrouwbaarheid en een mooi prijs is voor hem belangrijk. Hij gaat een laptop gebruiken voor internet bankieren , email en waarschijnlijk komt er ook msn op en misschien een simpel spelletje.
 • Lijkt me een prima dingetje voor dat doeleinde, zo lang de spelletjes maar simpel blijven (niet zwaarder dan Sims2).
  http://www.scheerenfoppen.nl/files/folder5-big.jpg

  Ik zou er wel nog zelf wat extra geheugen bijprikken, 512MB of zo.
 • Ik heb bijna een jaar geleden ook een PackardBell laptop gekocht voor 650 Euro bij V&D. Aanvankelijk ging het de allereerste dag al mis, maar dat probleem is opgelost. Het voert te ver om dit hier uit de doeken te doen. PB heeft een site in Nederland www.packardbell.nl waar je alle drivers voor de diverse onderdelen kunt downloaden. Er is ook een forum waar je eventuele vragen of probleemstellingen kwijt kunt.
  PB is een onderdeel van NEC, een groot chips- en computerbedrijf in de USA.
  Tot nu toe werkt het perfect, behalve de batterij, dat ging in een steeds snellere vaart bergafwaarts en is inmiddels al meer dan 2 maanden onbruikbaar.
  Als je een redelijke garantie krijgt denk ik ik niet dat je voor deze prijs een miskoop doet. Ook bij de duurste laptops gaan de batterijen als eerste meestal de hoek om.
  Geheugen bijprikken lijkt me alleen nodig als je grote games wilt spelen. Maar daarvoor kun je beter een desktop kopen: in de regel sneller en beter aan games aan te passen.
  perloc
 • 256 MB intern is voor XP een minimun hoor, 512 bij prikken is echt geen slecht idee als je een beetje soepel wilt kunnen werken. Vooral ook omdat 64mb shared video geheugen is.
 • [quote:9a801fbad1="perloc"]Geheugen bijprikken lijkt me alleen nodig als je grote games wilt spelen.[/quote:9a801fbad1]Nou, mijn ervaring is dat je met 256MB net voldoende hebt om WinXP + achtergrondprogramma's (zoals virusscanner) vlotjes te kunnen draaien. Wil je meerdere sessies van IE, MSN en Office-applicaties naast elkaar open hebben staan, dan zou ik toch ff die geheugenuitbreiding doen. Is het geld ook niet, DDR of DDRII (welke er in moet, weet ik niet) SO-DIMMetjes zijn niet zo duur meer: Pricewatch

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.