Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Pc kast

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hallo,
  ik heb nu een zo'n doorzichtige sunbeam kast, maar ik wordt er een beetje ziek van telkens dat stof eruit halen, en als je iets aan wilt sluiten is het een heel gedoe want draai je het zij paneel eraf valt die al bijna in elkaar :p.

  nu wil ik een nieuwe kast bestellen maar ik heb de weinig kaas van gegeten, normaal kijk ik alleen maar na de uiterlijk van een kast, nu zie ik dat mijn pc nog wel aardig warm wordt. In mijn nieuwe kast wil ik dus zeker een betere airflow hebben en er moet genoeg ruimte inzitten etc.

  een side window vind ik ook wel erg leuk.
  hebben jullie misschien tips voor een leuke kast maar die toch ook wel weer iets aparts heeft, budget rond 60 euro.

  groeten mike en alvast bedankt.
 • de Thermaltake Soprano is volgens reviews een stevige kast met een uitstekende airflow. hij ziet er nog eens erg mooi uit ook. tevens verkrijgbaar in zilver.

  http://www.alternate.nl/html/productDetails.html?artno=TQXT41
 • probleem is dat ik een witte dvd speler heb en een witte dvd brander, met zilver zou dit opzich toch wel kunnen.
 • De soprano heeft een deurtje, je zult je speler dus (bijna) nooit zien.
 • Ik heb die kast (een van die reviews is ook van mij), wel mooie kast hoor voor dat geld, alleen ik denk dat ik volgende keer een kast zonder plastic deurtje koop, die is noggal flexibel…
  Als je last hebt van stof dan ga je dat met deze kast ook krijgen, dat heb ik iig wel….niet een heel groot probleem, ik heb er laatst nieuwe case fans in gezet (wat stillere) en de fan op de deur uitgezet want die zuigd veel stof aan en maakt het meeste herrie (alsnog weinig hoor) tegen de stof kan je filters kopen, dat lijkt me geen overbodige luxe als je last hebt van stof of gewoon een stoffige kamer hebt.
 • maar hebben sommige nog andere suggesties?
 • [quote:310a55f371="Drewster"]Filters kopen, dat lijkt me geen overbodige luxe als je last hebt van stof of gewoon een stoffige kamer hebt.[/quote:310a55f371]

  Ik heb homemade stoffilters voor mijn intake fans. Gewoon een panty over je fan heen doen, vastschroeven, het overgebleven stuk afknippen. En klaar is kees. Het werkt hier prima. :)
 • Stof komt er altijd in maar dat komt mede doordat je je kamer niet goed schoon houd of erg stoffig is.
  Wil je een Big/midi tower? Ik zou kijken voor een Antec of een Lian-Li/ Chieftec/ Thermaltake, dan kost het wel wat meer maar daar krijg je ook wel weer meer voor terug. Want ik denk dat je toch wel langer met je kast doet als met je hardware, dat vervang je eens in de zoveel tijd omdat het oud is.
  Maar een kast koop je eens en die kan je steeds hergebruiken mits er een stevige voeding inzit. Het is dus zaak dat je daar ook even oplet.
  Meestal kan je ook op de website van de fabriekant wel zien hoe de kast er van binnen uit ziet en dus ook hoe de airflow zal zijn, waar je je fans kunt plaatsen enz.

  Als er fans bij de kast zitten zijn die meestal vrij luidruchtig dus kijk ook naar stille fans zoals een Papst fan ofzo. Hier staan er een paar.
  Veel succes

  @ Olaf: Dat zal je moeder leuk vinden ;)
 • [quote:d30b1ae51e]Maar een kast koop je eens en die kan je steeds hergebruiken mits er een stevige voeding inzit. Het is dus zaak dat je daar ook even oplet. [/quote:d30b1ae51e]

  Je kan ook een nieuwe voeding plaatsen.

  Het grootste voordeel is volgens mij de degelijkheid, zelf heb ik een Thermaltake Xaser II van Aluminium, is qua functionaliteit gelijk aan de Antec/Chieftec kasten maar heeft een stevige deur, is lichter en kan tegen een stootje.
  Een bijkomend voordeel is het mooie design en als je m in een PC meubel hebt weggewerkt weet je zeker dat een nieuwe pc (in dezelfde kast) er ook in past.

  P.S. tevens is het een voordeel dat vrouwlief niet doorheeft dat ie nieuw is :P
 • Het ligt er maar net aan wat je met je kast gaat doen, ga je m vaak verplaatsen (dan moet hij wel tegen een stootje kunnen) maar als hij gewoon op een plaats blijft staan hoeft de kast niet zo dik te zijn. Het is overigens wel zeer fijn als hij wat steviger is natuurlijk. Ik zou als eerst naar de airflow kijken en daarna naar het design. En het is maar net waar je je kast neer zet, zet m op de bureau zodat men er naar kan kijken of zet je m gewoon onder/ in je bureau en moet je behuizing functioneel zijn..

  Je kan het beter gewoon vertellen aan vrouw anders ziet ze vanzelf dat de rekening leeg is :)
 • wat ook goed helpt tegen stof is zorgen dat je de kast niet op de grond plaatst.
 • wat vinden jullie van de Sunbeam Samurai, airflow is dat wat? en kwaliteit van de kast heeft iemand hem misschien ?
 • Nou ja, persoonlijk vind ik hem een beetje lelijk maar dat doet er niet zo toe, verder is het een redelijk standaard case wat betreft airflow, nothing special.
  Let op, ik las dat er standaard geen extra case fans bij zitten alleen die in de deur, dus waarschijnlijk zal je de fan voor (80 mm) en achter (120 mm) er zelf bij moeten kopen. Als je waarde hecht aan een redelijk stille PC let er dan wel op dat je een beetje stille koelers koopt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.