Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

ExpressCard Slot

Anoniem
kid jansen
4 antwoorden
 • Bij mijn nieuwe Asus notebook kocht ik een Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook - PCMCIA kaart om de laptop op mijn surroundset aan te kunnen sluiten. Thuis las ik dat de notebook een ExpressCard slot heeft, dus toch even in de winkel navragen. Eerst beweerde men dat ik het PCMCIA-kaartje zo in het ExpressCard slot kon gebruiken, maar op mijn aandringen hebben ze toch Asus gebeld en die gaf dus aan dat PCMCIA kaarten [u:203a252aee]niet[/u:203a252aee] te gebruiken zijn in een ExpressCard slot!!! Veel mensen en dus ook verkopers weten dat nog niet… Weet iemand of er convertors zijn om PCMCIA-kaarten toch in een ExpressCard-slot te gebruiken? Bijv Creative heeft nl nog geen geluidskaarten voor het ExpressCard slot, terwijl steeds meer notebooks standaard van zo'n slot voorzien worden!
 • Is ook één van de redenen waarom ik binnenkort de Asus A6JC ga kopen en niet de A8F. Ik vind het raar dat je al zoveel laptops met expresscardslots ziet terwijl er nog amper apparaten voor zijn. Waarschijnlijk komen veelgebruikte uitbreidingskaarten zoals netwerkkaarten het eerst uit als expresscard. Maar alle speciale en niet gebruikelijke stuff zal nog een tijd duren, en aangezien het niet backwards compatible is, wat IMHO heel erg stom is, heb je momenteel meer aan een laptop met een PCMCIA 2.1 cardslot.
  Overigens heb ik geen PCMCIA naar expresscard converters gezien, maar je bent duidelijk niet de enige die er naar vraagd. Ik ben overigens wel een aantal PCMCIA naar USB2.0 converters tegengekomen, maar dat schijnen dan weer geen end-user devices te zijn, en daarom nergens verkrijgbaar.
 • Neen, die converter is er niet naar mijn weten.

  Wel is er, voor 16 bits PCMCIA kaarten, een converter naar USB2. Van de USB poort wordt dan een virtueel PCMCIA slot gemaakt. Hier een voorbeeld: http://www.elandigitalsystems.com/usb/u111.php

  Het is geen gemeengoed, meestal alleen aangeraden voor ontwikkelaars en specialisten. Ook is de garantie er niet dat jouw specifieke PCMCIA kaart hierop werkt.
  Goedkoop zijn ze ook niet.

  Ik zou je kaartje gaan ruilen.
 • Kaartje (nieuw gekocht immers) heb ik ook wel in kunnen leveren, maar vrolijk word ik er natuurlijk niet van… :x

  Hoe dan ook, een ieder zij gewaarschuwd: Bij aankoop van een nieuwe notebook: als er een ExpressCard slot ipv PCMCIA op zit moet je nog een poos geduld hebben voor je er iets mee kunt doen en kun je je eventuele PCMCIA-kaartjes de deur uit doen… :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.