Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geluidskaart "verdwenen" na installatie harde schi

Anoniem
motoherby
2 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe harde schijf geinstalleerd omdat de vorige het helemaal begeven had.
  De schijf is goed geinstalleerd, Windows XP Home met alle updates draait prima.

  Alleen kan ik geen muziek meer afspelen. Windows Media Player zegt: Kan bestand niet afspelen omdat er een probleem met het geluidsapparaat is opgetreden. Misschien is er geen geluidsapparaat op de computer geinstalleerd, of wordt het door een ander programma gebruikt, of functioneert het niet naar behoren.

  Als ik vervolgens bij Configuratie > Geluiden en audio apparaten ga kijken, zie ik dat er geen audio apparaat is geinstalleerd.

  Via Configuratie > Hardware zie ik een Multimedia-audiocontroller staan in de lijst met geinstalleerde hardware. Maar de stuurprogrammas zijn nog niet geinstalleerd (code 28).

  De computer is toenertijd uitgeleverd zonder cd-roms, dus ik heb geen info. Nu kan ik misschien kijken op de site van de leverancier, maar hoe kom ik er achter welke leverancier de kaart geleverd heeft.

  Trouwens… als digibeet ben ik niet eens zeker of de multimedia-audiocontroller wel de oorzaak van het probleem is. Dus misschien moet ik heel ergens anders kijken.

  Heeft er iemand tips?

  Bedankt.
 • Download Everest en laat weten welke geluidskaart op welk moederbord je hebt. Everest laat alle hardware inclusief merk en typenummer zien.
  http://www.members.lycos.nl/sinisterarmy/everest/index.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.