Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Chassis fan speed

Anoniem
RemonR
3 antwoorden
 • Hallo,

  Al enige tijd heeft m'n PC 'opstartproblemen'. In het opstartscherm van BIOS vind de PC dat de "Chassis fan speed" te laag is en wil niet opstarten tenzij ik op F1 druk. Hij maakt echt een ongelooflijke herrie… Tenminste, voor een tijdje.

  Ik vraag me af of ik er niet gewoon een nieuwe fan in moet zetten (en welke zou dat moeten zijn, is het die van m'n processor, of wat dan ook - ben niet zo'n hardware-guru). Maar, na een minuut of 5-10 dan maakt de PC weer een normaal 'stil' geluid en denk ik ach het gaat wel weer. Maar goed, echt normaal is het niet…

  Wat moet ik doen!?
 • Met de chassisfan word meestal het fannetje bedoelt dat aan de achter/voorzijde van de kast vast zit. Dit fannetje is eenvoudig te vervangen door 1 van goede kwaliteit. Kosten onder de €10.- en je kan hem makkelijk zelf vervangen.Waarschijnlijk onstaat de herrie omdat de fan vastloopt. Twee schroefjes en 1 draadje losmaken, even met het fannejte naar een computerzaak en je bent vlug weer de man/vrouw..

  Joopat
 • Kortdurende herrie is meestal een teken van onbalans, waardoor ie tegen zijn frame ratelt. Hij doet het nog een tijdje, om zichzelf daarna vast te draaien, resulterend in de foutmelding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.