Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe Sata harde schijf wordt niet herkend

None
4 antwoorden
 • Ik heb onlangs op een beurs een externe behuizing voor een harde schijf gekocht (ms-tech satabox 3.5";). Ik heb er een 160 gb schijf van Maxtor ingestopt en aangesloten. De aansluiting loopt via een satakabel naar een bijgeleverd slotplaatje, dat ik ter hoogte van een PCI-sleuf in mijn pc-kast heb aangebracht. Ook een voedingskabeltje met geheel eigen stekkertjes moet in de het slotplaatje worden geprikt. Binnen de pc-behuizing wordt het geheel weer aangesloten op het moederbord (Gigabyte NF-CK804) en de pc-voeding. De schijf vervangt mijn oude externe Ide-schijf die via usb aan de pc was verbonden en altijd perfect heeft gewerkt als back up-medium.

  Wat is nu het probleem? Ik kan de nieuwe-schijf via Windows verkenner of via het configuratiescherm etc. niet zien. Ook niet via Sisoft Sandra. Ik kan hem dus niet van een driveletter voorzien, niet initialiseren of formateren. De enige manier waarop ik weet dat de schijf wél is aangesloten, is omdat ik rechtsonder op mijn beeldscherm een icoontje zie 'hardware veliig verwijderen'. Daar wordt keurig aangegeven dat het om een Maxtor 6B160M0 gaat. In een open te klappen venstertje lees ik vervolgens:

  Apparaattype: SCSI- en RAID-controllers
  Fabrikant: NVIDIA Corporation
  Locatie: Locatie 0 (Secondary ATA Channel)

  Verder lees ik dat het apparaat correct werkt. Niet dus! Ik heb al eens naar mijn biosinstellingen gekeken, maar daar word ik ook niet echt wijzer van. Ik zeg er bij dat ik nog op alle punten een volleerd computeraar ben (ik doe mijn wel mijn best :wink:)

  Weet iemand hoe ik de schijf aan de praat kan krijgen? Alvast bedankt ! :)
 • Zie je hem ook niet in schijfbeheer?
 • Nee, ik vind de externe schijf ook niet in schijfbeheer. Uiteraard wel mijn interne Ide-schijf, met zijn drie partities.
 • Ik ben eruit. :D Ik kreeg de tip om eens goed naar de instellingen in mijn Bios te kijken. Ik heb vervolgens in de rubriek 'Integrated Peripherials' de waarde 'IDE/SATA RAID function' van 'Enabled' op 'Disabled' gezet. En jawel, de externe Sataschijf wordt herkend en ik kan er mee aan de slag. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.