Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

2 harde schijven willen niet samen

Anoniem
noudfaassen
2 antwoorden
 • Hoi ik heb een pc met een 80 gb schijf met een xp besturingssysteem geinstaleerd . Nu heb ik een 2e harde schijf uit een andere pc en ik weet niet precies wat hier op staat ,in ieder gaval als ik ze beiden aansluit en een nieuwe os wil gaan instaleren krijg ik errors . En als ik de schijven appart probeer werkt het wel :-? Weet iemand hoe ik die schijven allebei kan formateren zonder ook maar met os in aanraking te komen en zo dat ze wel samen werken? of dat ze in iedergeval zo samen werken dat ik op kan starten en dan kan formateren of een os kan instaleren zonder errors? Of dat ik iets in de bios moet doen ? als iemand weet wat ik moet doen of me in iedergeval op weg kan helpen zou dat fijn zijn.

  Alvast bedankt :oops:
 • Bij ide schijven:

  Allereerst even controleren of je de master/slave instelling goed hebt staan. Achter op de schijf kun je dat instellen met een jumper. De schijf waar Windows op moet komen te staan moet je op master zetten.

  Je kunt de 2de schijf als slave instellen en aan de zelfde kabel hangen of je zet hem ook op master en hangt hem aan een aparte kabel. Je dvd-speler e.d. moet dan (waarschijnlijk) als slave in gesteld worden.

  Vervolgens in het bios kijken of beide harde schijven gedetecteerd zijn / of laten detecteren.

  Daarna kun je de Windows setup starten en tijdens de de setup kun de partitie aan laten maken voor Windows mocht er nog geen parititie zijn.

  Mocht je sata schijven hebben controleer dan even of alle kabels goed aangesloten zijn en of de schijven in het bios herkend worden. Met sata schijven heb ik nog geen ervaring.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.