Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe geluidskaart

Anoniem
lion
8 antwoorden
 • Ik heb op het moment geen geluidskaart, maar omdat ik veel muziek luister en game, zit ik er wel aan te denken een aan te schaffen. Het hoeft geen topkaart te zijn (ook in verband met de inhoud van mijn portemonnee), maar wel een die van aardige kwaliteit is en waarmee mijn muziek wat prettiger in het gehoor ligt. Wat zou de beste keus voor mij zijn?
 • Nou ja eigenlijk heb je niet zoveel keus, je zit waarschijnlijk een beetje aan creative vast, en dan ligt het er geheel aan wat je bereid bent uit te geven.

  Voor iets meer dan 20 euro heb je al een Audigy SE 7.1 kaart vergelijkbaar met de oude SB live kaarten, en je kan doorgaan tot 250 euro voor een X-Fi elite pro. Als je niet voor el cheepo wil gaan kan je de +- 45 euro versie wil nemen de Audigy 4 die wel EAX 4 heeft, dat je voor surround geluid in games gebruikt. Als je je geluidskaart voor niets anders gebruikt dan games en muziek luisteren (en je geen audiofiel bent, maar dan luister je zowieso geen muziek op je compu) hoef je niet verder te gaan dan dat.
 • Ik zou idd. ook zo'n Audigy 4 pakken. Ik heb zelf de voorloper daarvan: de Audigy 2 ZS en ben zeer tevreden met het geluid, zeker als je het vergelijkt met de onboard geluidoplossingen van bijv. RealTek.
  http://tweakers.net/pricewatch/127948
 • Hartelijk bedankt!
 • np
 • Inderdaad, ik had een tijdje terug hetzelfde vraagstuk. Ik wou ook beter geluid en betere acceleratie in games maar niet teveel uitgeven. Een Audigy SE is wat karig met EAX 3.0 en beetje té goedkoop. Toen zag ik voor 45 euro de Audigy 4 welke ik heb gehaald en perfect bevalt. Geen rare bijgeluiden meer als je scrollt of als je hdd activiteit hebt, weinig ruis (alleen hoorbaar bij set vol open, als je dan die ruis nog hoort .. ) en helder, strak geluid.
 • Zoals elders al vermeld op dit forum (echter geen reactie) kan ik kiezen tussen:
  1) Creative SB Audigy SE 7.1 bulk
  2) Creative SB Live 24Bit 7.1 Bulk
  Prijzen zijn gelijk. Maar ik heb geen flauw idee wat een betere keuze is.
  Hoge eisen stel ik niet; ik wil een kwalitatief goed kaartje met wat software.
  Op mijn huidige systeem heb ik goede ervaringen met een Live! Value kaartje (2001).
 • [quote:2bffbdddd1="lion"]Zoals elders al vermeld op dit forum (echter geen reactie)[/quote:2bffbdddd1]Er staat nu wel een reactie. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.