Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC is o.a. bij gebruik DVD-drives ontzettend traag...

Anoniem
Dewatcher
4 antwoorden
 • Daar ligt je probleem, alle schijfactiviteit wordt via de CPU afgehandeld (PIO, Programmed Input/Output) in plaats van dat de data rechtsstreeks naar het intern geheugen wordt geschreven (DMA, Direct Memory Access).

  Ik zou eens proberen je BIOS door te spitten of het daar ergens te veranderen is in (Ultra) DMA. Want zo met PIO heb je er niets aan natuurlijk.
 • Het kopieren (overzetten naar HD) van een DVD duurt wel een half uur tot drie kwartier en ook een DVD-copy met Nero neemt zolang in beslag… (bufferniveau schiet alle kanten op :o ) Tegelijkertijd is er met alle andere toepassingen dan ook niet meer te werken (bevroren), als je op een pictogram klikt bijv. pas na een minuut of zo enige reactie….
  Zover ik weet zijn alletwee de DVD-drives op een aparte IDE-poort aangesloten maar ik ga vanavond de behuizing eens openschuiven en wat anders proberen want dit gaat zo niet langer :evil:
  Ook als ik bijvoorbeeld WinAmp heb spelen en ik wil zeg maar tegelijkertijd bestanden uitpakken met WinRar oid dan gaat het geluid haperen/stotteren en compleet over z'n nek
  Zou toch niet mogen gebeuren als je onderstaande specs bekijkt? Of heb ik gewoon al die tijd al een verkeerde instelling in de BIOS of zo??
  Heeft iemand misschien een idee waar dit probleem in zou kunnen zitten?
  Alvast bedankt voor evt. reacties
 • Staat toevalling je hardeschijf of je DVD speler op PIO modus?

  Kijk eens bij Rechtermuis Deze Computer -> Eigenschappen -> Hardware -> Apparaatbeheer -> IDE/ATA Atapi controllers.
  Dan dubbelklik op je IDE controller -> Primary en Secondary channel
  Daar moeten de apparaten op DMA staan, als ze er niet opstaan dat veranderen naar DMA.

  [img:da52d0b46d]http://upload.fkees.net/img/804/dma.PNG[/img:da52d0b46d]
 • Bij het primaire IDE-kanaal is de huidige overdrachtmodus PIO (is [u:872ab3d0bb]niet[/u:872ab3d0bb] te veranderen in DMA indien beschikbaar) :(
  En het secundaire IDE-kanaal staat op Ultra DMA mode 2

  Beiden op de apparaat 1 aansluiting

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.