Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

is er verschil tussen oude CHD3FWU en de Grab'n'Go versie?

Anoniem
tinus89
8 antwoorden
 • Ik heb een Western Digital WD2000JB 3,5" IDE hardeschijf liggen waar ik graag een externe hardeschijf van zou willen maken. Nu stond er in de C!T2006-3 een test over externe hardeschijfbehuizingen en daar kwam de Conptronic CHD3FWU als beste uit.

  Ik heb gelezen dat er twee uitvoeringen van zijn, een zwarte Grab'n'Go versie en een aluminium kleurige versie. Verschillen die twee technisch van elkaar, en zo ja, welke is dan beter? (dat een kleur geen verschil maakt snap ik ook wel)

  edit: alleen vraag over verschillende uitvoeringen CHD3FWU onbeantwoord, daarom titel en startpost aangepast
 • Allemaal flauwe zeurpraat.
  In iedere externe behuizing past iedere schijf.
  Die voedingen zijn standaard, en worden wereldwijd maar door drie fabrikanten gemaakt.
  Wel Sata voor Sata en Ide voor Ide.
  Géén Firewire, wél Usb2.0. Usb is sneller.
  Ook nooit geweten dat de kleur verschil uitmaakte, wie verteld nu zoiets ?
  Als het twee verschillende versies zijn maakt het wel uit natuurlijk. Maar wie heeft er nu zo twee verschillende versies om daar op te antwoorden. Ik denk dat wanneer iemand zo'n behuizing koopt, hij niet wakker ligt van seeks en dergelijke. Zelf heb ik er drie, Thermals mét fan erin. Ik koop die, steek de schijven erin en die werken. Kort en goed.
  De spinup, read/write/idle en seek zullen mij een zorg wezen.
 • Wat jij zegt is niet helemaal waar, er zijn namelijk tal van hardeschijfbehuizingen waarin sommige harde schijven het niet doen.
  Feit is dat de voeding van de CHD3FWU wat karig is en niet voldoet voor sommige harde schijven, raar dat je dan zegt dat het gewoon werkt zonder dat je het zeker weet. Het is namelijk niet zo dat als het past het ook meteen goed werkt.

  Ook doe je zeer belachelijk over mijn vraag of het uitmaakt welke ik neem. Dat de kleur niks uitmaakt snap ik ook wel. Mijn vraag is of er verschil zit in die twee uitvoeringen, of dat die Grab'n'Go gewoon zo'n loze marktkreet is zonder enige waarde en het een overgespoten oude CHD3FWU is, of dat er ook nog iets aan de electronica is veranderd.
  Ze heten namelijk allebei Conceptronic CHD3FWU en de winkels maken geen verschil.

  Verder heb ik ook nooit gezegd dat de spinup, read, write, idle of seek me iets interesseert, ik heb het vermogen gegeven wat die schijf vraagt bij die specifieke statussen.

  Wat overigens ook niet waar is, is dat USB 2.0 sneller is dan Firewire 400, ondanks dat USB 2.0 480Mbps is en Firewire 400 400Mbps, over het algemeen werkt het met Firewire sneller.

  Geef voortaan alleen antwoord als je er verstand van hebt en loop niet zomaar wat rond te bazuinen, als ik zo rondkijk op dit forum heb je daar wel vaker last van.
 • ik heb zelf deze behuizing met deze hd erin en bij mij draait hij uitstekend. Ik heb totaal geen problemen
 • Mooi, kijk dat soort antwoorden heb ik wat aan, kort en krachtig en uit ervaring, en ook nog eens gelijke situatie.

  Ik had overigens ook Conceptronic gemaild, het moet probleemloss werken zeiden ze, en hij werkt ook onder Linux wat ik ook wel mooi vind.

  Verder kwam ik er achter dat het vooral de grote Maxtors en Seagates zijn die te zwaar zijn voor de voeding, maar die dingen gebruiken dan ook ruim 30W tijdens spinup en die van mij slechts 19W en dat duurt ook maar 7 seconden. En die schijven verbruiken ook in gebruik vaak wel meer, al is het verschil daarbij een stuk kleiner en moet de voeding dat sowieso probleemloos aankunnen.

  Dan rest er nog één vraag, is er verschil tussen de twee versies?
 • [quote:311ea7d171]Geef voortaan alleen antwoord als je er verstand van hebt en loop niet zomaar wat rond te bazuinen, als ik zo rondkijk op dit forum heb je daar wel vaker last van.[/quote:311ea7d171]Als je het zo goed beter weet, Waarom vraag je het dan ?
 • Omdat anderen het wellicht nog beter weten en/of ervaringen hebben. Maar ik ben van mening dat jij niet tot die groep behoort.

  Overigens heb ik de startpost aangepast omdat ik alleen nog zou willen weten of er verschil is tussen de oude aluminium CHD3FWU en de nieuwe zwarte Grab'n'Go CHD3FWU.
 • Ik zag dat in C!T2006-3 ook de grab'n'go versie was getest, en dat was ook degene die Salland Automatisering leverde, en ik had nog een lopende bestelling bij Salland en had hem daar aan toegevoegd. Ik heb hem vandaag binnen gehad, schijf geformateerd, er in gestopt en klaar, werkt als een zonnetje. Herkenning is prima, alleen wel vrij traag.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.