Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Driver

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Hardware of softwaretopic???
  Ik probeer driversoftware te vinden voor WinXP t.b.v. mijn Samsung SyncMaster 750s. Op de website van Samsung vind ik niets….
  Iemand suggesties? (Ik ben een slecht zoeker……. :cry: )
 • Waarom heb je drivers nodig voor een monitor??
 • google :D
  kijk hier bv: http://www.monitor-drivers.com/drivers/26/26002.htm
  Je moete je hiervoor wel even (gratis) registreren, maar dat moet vrijwel overal..

  Peter
 • Om hem juist aan te sturen wellicht? Je kunt voorlopig ook een generic svga monitor instellen.
 • Ik heb nooit geweten dat je voor sommige monitoren drivers nodig had :oops: , sorry
 • Uiteraard zal XP er geen probleem mee hebben om voor deze monitor een standaarddriver uit de kast te halen.
  Het "schijnt" echter dat originele drivers altijd beter zijn……. (?)
  Het vreemde is dat de fabrikant (Samsung) geen drivers voor deze monitor op z'n website laat zien……
  Zou Samsung geen ftp site hebben? Ik kan geen adres achterhalen…..
 • [quote:6e7f86203a="petervk"]google :D
  kijk hier bv: http://www.monitor-drivers.com/drivers/26/26002.htm
  Je moete je hiervoor wel even (gratis) registreren, maar dat moet vrijwel overal..

  Peter[/quote:6e7f86203a]

  Die website had ik al "ontdekt", maar is het niet vreemd dat hier een driver voor XP staat, maar niet bekend is bij de fabrikant??

  (Overigens, dat registreren, is dat niet vreemd. Ik ken 't niet. Wat doet men met die gegevens?)
 • [quote:231dda13d3="lion"] Ik probeer driversoftware te vinden voor WinXP t.b.v. mijn Samsung SyncMaster 750s. Op de website van Samsung vind ik niets…. [/quote:231dda13d3] En deze dan?
 • [quote:d76c5fb4cc="jolo"][quote:d76c5fb4cc="lion"] Ik probeer driversoftware te vinden voor WinXP t.b.v. mijn Samsung SyncMaster 750s. Op de website van Samsung vind ik niets…. [/quote:d76c5fb4cc] En deze dan?[/quote:d76c5fb4cc]

  Mijn dank is oneindig!! Ik heb me hier gisteravond suf naar gezocht. Ik kwam wel op een pagina (van Samsung.com) waar zowel handleidingen als drivers stonden. De handleidingen waren beschikbaar, maar een klik op "drivers" gaf als resultaat dat ik weer in dat "agree" venster en vervolgens WEER bij die handleidingen terecht kwam.
  Hoe je 't gedaan hebt (c.q. hoe je er bent gekomen) weet ik niet, maar ik heb nu wel wat ik wilde….!!
 • Nu ik alles een beetje op orde heb, wilde ik deze originele(!) Samsung driver voor XP(!) gaan inzetten.
  Ik krijg echter de waarschuwing van het systeem dat er geen M$ certificaat bestaat en nog wat bla, bla gevolgd door het advies om de install. af te breken. Hetgeen ik dan maar heb gedaan.

  Met de originele Epson printerdriver voor XP (gedownload bij Epson) had ik iets soortgelijks. Dit heb ik maar in de wind geslagen (printer werkt overigens nu perfect), maar voor een displaydriver (op NVidea) vind ik dit wat linker.

  Wat is wijsheid? Advies in de wind slaan en de originele Samsung driver gebruiken, of alles laten voor wat 't is en de standaard Windows/Samsung driver blijven gebruiken?
  Bovendien: Voegt die originele iets toe, of is 't risico op problemen toch groter?
 • Ik zou de driver gewoon gebruiken, en die waarschuwing maar vergeten. Het betekent alleen maar dat er geen whql keurmerkje op zit.

  Je kunt overigens ook wel zonder driver werken, mocht je dat willen. In de nvidia driver kun je monitorkenmerken zelf instellen. Dus als je weet wat de resolutie en refreshrate (kunnen) zijn.
 • Dank voor je reactie.
  Ik begrijp uit jouw woorden dat 't eigenlijk niets toevoegt….. Ofwel; "het beeld" zal er niet (zichtbaar) op verbeteren………
 • Nope, een monitor driver is eigenlijk geen driver, maar een reeks beschikbare instellingen. Maar stelt je wel in staat een optimale, en vooral geen verkeerde, instelling te kiezen.
 • [quote:4c6ccd5fac="gerben"]Nope, een monitor driver is eigenlijk geen driver, maar een reeks beschikbare instellingen. Maar stelt je wel in staat een optimale, en vooral geen verkeerde, instelling te kiezen.[/quote:4c6ccd5fac]

  Mmm, ik kan met die NVidea instellingen alles prima regelen (zelfs zaken als helderheid en contrast). Ik laat 't maar zo……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.