Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

pc hangt in bios scherm

Anoniem
derkdejong
7 antwoorden
  • Het gebeurt vrij regelmatig dat mijn pc blijft hangen in het bios scherm.
    En dan tot het punt dat de IDE apparaten te zien zijn.
    Normaal gesproken hoor je daarna een piep en dan zie de rest van je
    bios.
    De pc blijft dus hangen voor die piep.
    Een reset helpt wel dus ik kan er verder mee werken, in windows
    zelf heb ik nooit problemen en is een stabiele pc.

    Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn? Ik heb al load bios defaults gedaan.
  • Kan aan 1 van de IDE-apparaten liggen. Wat gebeurt als je alleen je HD fysiek aansluit waar je OS opstaat? Dus als je de andere IDE-apparaten geheel ontkoppelt van de voeding en moederbord?
  • Gebeurt zoiets niet als je een harde schijf als master instelt, en hem vervolgens op de slave-plek van de IDE-kabel zet? Of andersom?
    In mijn grijze massa meen ik me te herinneren dat dat bij mij ooit eens het probleem is geweest. Een schijf die master is, moet op het uiteinde van de IDE-kabel. Een slave op de middelste. Bij sommige pc's maakt het niet uit, maar bij sommige gaat het dus niet goed.
  • [quote:7a5d29807e="yolk2003"]Gebeurt zoiets niet als je een harde schijf als master instelt, en hem vervolgens op de slave-plek van de IDE-kabel zet? Of andersom?
    In mijn grijze massa meen ik me te herinneren dat dat bij mij ooit eens het probleem is geweest. Een schijf die master is, moet op het uiteinde van de IDE-kabel. Een slave op de middelste. Bij sommige pc's maakt het niet uit, maar bij sommige gaat het dus niet goed.[/quote:7a5d29807e]

    Klopt idd. Slave apparaat altijd aan middelste connector. Master altijd aan uiteinde die dichts bij de slave-connector zit. En goed jumperen natuurlijk :wink:.
  • goede actie, en loop meteen even alle stekkers in de kast na (losnemen en goed weer vastzetten) want een brak contact hier of daar geeft dezelfde verschijnselen.
  • Het zou kunnen dat de voeding niet genoeg stroom levert. En dat ie na een reset wel doorstart omdat de condensators, en weet ik veel wat allemaal, dan al volgeladen en opgewarmd zijn. Hoe kouder dingen namelijk zijn, hoe beter ze stroom geleiden, en dat geeft een spanningspiek tijdens het opstarten. Mijn computer heeft dat probleempje ook. Als ik hem opstart nadat ie een tijd uitgestaan heeft, start ie nooit door.
  • Bedankt voor alle suggesties.

    PC gaat nu zelfs rebooten tijdens starten van windows.

    Is de pc eenmaal helemaal opgestart dan heb ik geen
    reboot probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.