Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Temperatuur computer

Anoniem
rgh
8 antwoorden
 • Wanneer moet je, je nou zorgen gaan maken omtrent de temperatuur van de computer:

  cpu = 41 graden
  hardeschijf = 60 graden

  Ben met deze computer data aan het recoveren van een quick format harde schijf.

  Het betreft hier een nieuw moederbord Gigabyte GA-81865GME-775-RH, nieuwe processor pentium IV 3.0 ghz, 768 mb geheugen ddr geheugen (had ik nog liggen) en een nieuwe voeding CoolerMaster RS-430-PCAP. Verder zit er in de computer 120 gb harde schijf. Moederbord, geheugen, processor en voeding zijn vervangen nadat er rook uit de pc kwam.

  Moet ik mij zorgen maken om de temperatuur van de harde schijf, verstandiger om b.v. een harddiskcooler te plaatsen of is dit niet nodig en is er in feite niets aan de hand ?

  Dit zijn trouwens temperatuurgegevens van Everest bij computer, sensors.
 • cpu is niets mis mee.
  HD is wel behoorlijk op temperatuur. Voordat je harddiskkoolers gaat plaatsen (veel extre herrie in je kast) eerst eens kijken of de schijf niet bijv. gunstiger geplaatst kan woren: achter een inlaatfan, verder van andere warmtebronnen.
 • Hoi Kees,

  Bedankt voor je antwoord.

  De harddisk is niet echt op een andere plaats te plaatsen.

  Wat wel kan is hem tegen de diskettestation te plaatsen in plaats van helemaal onderin. In dit geval krijgt hij wat meer koeling van onderen, en minder koeling van boven omdat daar dus direct het diskettestation boven zit.
 • voel eens met je hand op de harddisk hoe warm hij word. ALs hij echt een graad of 50-60 word voel je dat wel. Voelt hij niet heet? dan is er niets aan de hand.
 • Hoi Tinus89,

  De harddisk wordt echt warm. Het plaatje waarin hij hangt is al behoorlijk heet.

  Ik heb nu diskettestation eentje omhoog gedaan, dan maar niet voor het diskettestation gat en ook de hardeschijf eentje om hoog gedaan en is nu zowel aan de bovenkant als aan de onderkant helemaal vrij.

  Nu maar eventjes testen hoe het gaat verlopen.
 • Uw harddisk is véél te warm ! Lang zal ze niet meer leven daarmee.
  40° is wel de max voor een degelijke levensduur. Er zijn speciale HD koelers met dubbele ventilo die je onder de HD hangt. Doe het en lig niet wakker van die paar db's meer aan lawaai..Afhankelijk van zijn soort of merk hoor je het verschil bijna niet. Je harddisk is belangrijker.
  In het slechtste geval: koop een andere kast en verbouw de boel.
 • Hoi Alicante,

  Bedankt voor uw reactie. Dit was mijn gevoel dus ook dat hij veel te warm was.

  Ik zal mijn broer adviseren om een nieuwe kast te kopen. Hij wil ook graag usb aan de voorkant hebben en dat heeft deze kast ook niet.
 • :-) Nota: Laat hem een kast kopen waar je achteraan een ventilator kan bijzetten die extra de lucht buitenzuigt en eventueel ook vooraan die lucht inblaast. Zit je meestal altijd goed. Hou er ook rekening mee dat die HD reeds een slag van de molen kan gekregen hebben door te draaien op hoge temps.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.