Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

monitor springt niet meer aan

Anoniem
Obitorium
6 antwoorden
 • ola,

  heb dit probleem in deze categorie geplaatst, omdat ik weet dat het volgende probleem niet aan mijn videokaart of monitor ligt…

  Sinds gisteren heb ik opeens geen signaal meer op mijn monitor. Ik zag hiernaast dat het 'leest hardenschijf' lampje op de computer continue brandde. Na opnieuw opstarten blijft deze branden en springt mijn monitor niet aan.

  Ik heb intussen een ander monitor en andere videokaart geprobeerd, maar dit maakt allemaal geen verschil, het probleen blijft aanhouden. Het vreemde is: de monitor (Acer AL1912) heb ik van mijn vriendin geleend, omdat haar pc sinds enkele weken precies dezelfde symptonen heeft en ik dacht dat het aan de videokaart lag (nog niet getest). Raar…
 • als de monitor niet aanspringt en het ledje oranje blijft .
  en niet groen wordt .
  kan het een geheugen probleem zijn .
  kijk dat eens na
 • dank je voor de tip. Heb het geheugen vervangen, maar helaas zonder resultaat…
 • ik heb een keer een pc gerepareerd met precies dezelfde symptomen. Bleek de voeding te zijn. Nieuwe voeding erin, klaar. Een week later stond ze weer voor de deur, deed ie et weer. Bleek dat de stukke voeding toch nog het moederbord meegenomen had. Hij heeft die week normaal gewerkt. Conclusie:

  check eerst eens je voeding. Vervang door een ander(leen?). ALs dat niet helpt: probeer het moederbord eens.
 • klinkt inderdaad ook erg vreemd. Een kapotte voeding, maar de pc werkte wel gewoon door?! Ik ben bang dat het dan toch reperatie wordt :( bij een computerzaak.
 • Nee, de kapotte voeding had het moederbord beschadigd. Met een nieuwe voeding werkte het systeem een week, en gaf toen precies dezelfde symptomen. Toen was het moederbord toch stuk gegaan. Probeer eerst eens of je een andere voeding kan lenen, dan weet je of dat het probleem is. Zo ja, betaal je alleen een nieuwe voeding, en geen ardbeidsloon(meestal zit je wel aan 1 uur of meer vast door onderzoek, is er nog niks gefixed).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.