Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HD Kapot na kortsluiting?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik had vanmiddag kortsluiting in mijn pc kast (nooit geweten dat 12 volt vonken kon geven :P ), en op dat moment maakte mijn harde schijf een geluid alsof ik mijn pc aanzet, dat hij opnieuw "snelheid maakt". Ik heb geen bad sectors, raar getik, en alles werkt prima, maar ik heb wel opeens enorme "inschieters" bij HDTune. Zie hieonder. Weet iemand of dit met mekaar te maken kan hebben, en of ik mijn schijf snel moet vervangen? Alvast bedankt.
  [img:a413a79ec6]http://img147.imageshack.us/img147/7615/hdfoutiw3.th.jpg[/img:a413a79ec6]
 • geen idee wat inschieters zouden moeten zijn.
  maar wat zegt hdtune op die andere tabbladen, zoals het tabblad health?
  en heb je al een tooltje bij wd opgehaald om de hd met ´eigen´ software uit te testen?
 • Uitschieters kunnen een teken van problemen zijn. Maar ook dat de computer het toen druk had met iets anders. Ik zou de harddisk maar eens testen met de tool van de fabrikant.
 • Wel eerst een backup maken, want je bent nog op tijd :wink:
 • ik heb die uitschieters ook, weliswaar wat minder. Volgens mij komt dat doordat een ander proces(bijv. logboek bijwerken) hogere prioriteit heeft wat betreft harddisk dan HDTune. Hier is niks aan te doen.

  Voor de zekerheid wel een backup maken he.
 • Ik heb de schijf getest, maar deze gaf geen problemen. Ik heb alles voor de zekerheid alsnog gebackupt, want je weet maar nooit. In ieder geval bedankt voor jullie hulp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.