Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe office/internet pc

Anoniem
gerben
24 antwoorden
 • Ik ben voor iemand een nieuwe pc aan het samenstellen voor office, internet en muziek luisteren.

  Ben uiteindelijk op deze configuratie gekomen:

  Behuizing Antec NSK4400 74,27
  Moederbord Asus M2NPV-VM 80,33
  Processor AMD Sempron64 3500+ 87,88
  Geheugen Kingston Valueram 1x512MB PC5300 62,86
  Hardeschijf Samsung Spinpoint 160GB 60,12

  Diskettestation 9,64
  DVD Brander NEC ND-3550 32,08
  DVD speler NEC DV-5800D 17,54

  Muis Logitech Optical Wheel Mouse 7,03
  Toetsenbord Logitech Internet Pro 8,51

  Monitor Iiyama E481S-W3 19” 253,41
  Speakers Creative Insp. T3030 41,33

  Windows XP Home Edition + Licentie 84,93

  Totaal 819,93 bij Azerty.


  Hebben jullie nog op- of aanmerkingen, voorstellen voor andere onderdelen, of andere tips, dan hoor ik het graag. Volgens mij komt bijv een conroe systeem toch al snel een stuk duurder uit.
 • [quote:a1b5df6ab5="Comp-Freak"]Processor AMD Sempron64 3500+ 87,88[/quote:a1b5df6ab5]Kost een Athlon64 niet ongeveer hetzelfde?

  Enne, moet er voor deze geluidsfreak geen Soundblaster X-Fi ExtremeMusic in?
 • Nee, tis geen geluidsfreak :) Dan hadden er ook wel andere speakers bij gezeten :D Maar ze wil wel graag lekker muziek kunnen luisteren als ze achter msn zit ofzo ;) Onboard doet het dan lijkt me prima verder.

  a64 zal ik nog ff naar kijken dan.
 • Voor Office gebruik zou ik een beter toetsenbord kopen.
  Bijvoorbeeld een die fijner typt zoals de Logitech Ultra X.

  Verder, wat wil je nog met een floppy drive uit 1980?
 • [quote:5dfcbd8b00="stee0036"]Voor Office gebruik zou ik een beter toetsenbord kopen.
  Bijvoorbeeld een die fijner typt zoals de Logitech Ultra X.

  Verder, wat wil je nog met een floppy drive uit 1980?[/quote:5dfcbd8b00]

  Een fijn toetsenbord is wel aangeraden voor office gebruik (maar die kan je beter bij de mediamarkt of zo halen, waar je het ook uit kan proberen).

  ik heb er ook nog een, je weet nooit waar ze goed voor zijn ;). en ik zit op een redelijk recente pc. (~ 6 / 12 maand oud)
 • Floppies zijn nog steeds ideaal voor sata en raid drivers, of bios updates. En wat maakt vijf tot tien euro nou uit op een hele peecee.
 • Voor een paar euro meer (lees 10) heb je een spinpoint 250 gig disk.

  Misschien handig?
 • - Processor klopt, a64 3500+ kan ook prima.
  - Hdd is bij Azerty 17 euro meer, maar is idd goed te doen.
  - Ander toetsenbord zie ik het nut niet van in. Die logitechs doen het prima en met office bedoel ik in dit geval niet dat ze uren per dag achter dat ding zit te tikken ;)
  - Diskettestation komt er idd gewoon in, kost geen drol en gewoon nog handig voor de klant. (hoor regelmatig mensen klagen dat er in hun nieuwe kant en klaar pc geen floppy zit)
 • Is een DVD brander [b:3da5b0f81b]en[/b:3da5b0f81b] een DVD speler niet een beetje overdone? Met enkel een brander kun je uitstekend afspelen dunkt me. Of wordt hier toch verschillend over gedacht?
 • Zeer handig voor 1:1 copieen vind ik zelf.

  Maar iets om de kosten te drukken misschien?
 • Heb laatst een vergelijkbaar systeem voor iemand gekocht bij Salland automatiseringen. Was daar allemaal net iets goedkoper.
 • 2 optische drives is een wens van de klant en idd in veel gevallen wel handig.
  Zal idd ook ff bij Salland kijken, totaal niet aan gedacht deze keer, hoewel ik Azerty tegenwoordig een prettigere zaak vind. (Salland meldt bijv. ff niet dat mijn ge-rma-de dvd brander niet meer leverbaar is dus ik een andere moet uitzoeken. Dit kreeg ik pas te horen na een mailtje waar mn dvd brander bleef)
 • Had ik ook maar dan met geheugen dat niet meer leverbaar was.

  Wat ik ook een minpuntje vind is het betaal telefoonnummer van 45 cent per minuut. Wilde laatst nog een kleine aanpassing snel regelen heb ik 10 minuten gewacht. Ik kreeg het idee dat ze aan het lunchen waren of niet aanwezig. Toen heb ik hem er op gegooid. Vind het eigenlijk niet kunnen.
 • [quote:3d9abc9794]Floppies zijn nog steeds ideaal voor sata en raid drivers[/quote:3d9abc9794]Zelfs nog steeds noodzakelijk, ook voor andere software. Floppy's uit 1980 ? Gelukkig zijn ze er nog steeds…
  Wat ik als Bakker/Hersteller niet kan begrijpen is: dat iemand de verantwoordelijkheid op zich neemt om een PC te bouwen voor derden, en niet weet waar hij mee bezig is, anders moet hij geen raad vragen daarover. Laat het maar eens mislopen, en leg het dan maar eens uit aan die "iemand"…
 • Waaruit leidt je af dat de TS niet weet waarmee hij bezig is? Mag je alleen maar om advies vragen als je er zelf niks van af weet? :roll:

  Lijkt me alleen maar verstandig dat als je zo'n grote aankoop (voor jezelf of een ander) gaat doen, dat je het ook eens aan anderen voorlegd. Misschien komen zij met tips/opties die je over het hoofd hebt gezien.
 • Als ik weet waar ik mee bezig ben hoef ik niemands commentaar.
  Hoogstens vraag ik de nodige info bij invoerders en/of fabrikanten.
  Alleen daar zitten de echte specialisten.
  Als er fouten zijn vraag je het op een forum, mogelijk is er iemand die hetzelde had en de oplossing vond zonder dat hij moest naar de PC boer lopen en betalen.
  Als je zelf nieuw wil samenstellen moet je weten wat je doet en vraag je dat niet op een forum. Als je hier (en overal) alles leest zijn er weinig die kennis van zaken hebben.Ze zijn er wel, maar een leek haalt ze er niet uit.
  De meningen lopen steeds te ver uit mekaar, en zijn steeds persoonlijk. Wat de een denkt dat goed is word door de ander afgebroken. Niet omdat het echt goed of slecht zou zijn, maar omdat het niet in iemands kraam past of ondat iemand eens een slechte ervaring had, of van "horen zeggen".

  Een voorbeeld ? Ik vergruis AMD en zweer bij INTEL. Daar heb ik mijn reden voor, maar dat is persoonlijk en gaat niemand aan.
  Maar dat geeft mij [b:d0371d127f]niet het recht[/b:d0371d127f] om AMD af te breken. Die maken ook goede producten, en als een klant AMD wil lever ik die met de glimlach.

  Eén verkeerd info'tje en de boel is om zeep.
  Ik weet dat ik daarmee op zere teentjes trap, maar dat zal mij een worst wezen. De waarheid kwetst altijd…..

  Ik weet ook dat ik meestal cru en strikt zakelijk overkom, maar ik hou van recht voor de raap en geen geslijm. Mijn exuses voor diegenen die daar aanstoot aan nemen.
 • [quote:a312da27d2="Alicante"]Ik vergruis AMD en zweer bij INTEL. [/quote:a312da27d2]Alleen daarom zou ik bij jou geen PC laten "bakken"/herstellen. :lol:

  In dit geval is een single core Athlon64 gewoon een prima keuze: goede prestaties voor erg weinig geld.
 • Flauwe plezante ! Teentjes doen pijn zeker ? GOED lezen !
  [quote:0749e225a4]Een voorbeeld ? Ik vergruis AMD en zweer bij INTEL. Daar heb ik mijn reden voor, maar dat is persoonlijk en gaat niemand aan.
 • [quote:1c72f3c4e7="Alicante"]een uitstekende reputatie.[/quote:1c72f3c4e7]Dan wil je waarschijnlijk wel het allerbeste voor zo'n klant en geef je ook gedegen advies over hoe ie z'n kostbare euro's het beste aan hardware kan besteden gekeken naar het gebruiksdoel dat de klant voor ogen heeft met z'n PC. Vandaar dat je ook wel eens een systeempje met AMD levert?

  Of zou je uit principe 'm liever een Celeron D dan een Athlon64 verkocht hebben, omdat je ZWEERT bij Intel? :lol:
 • [quote:8123232806]maar dat is persoonlijk en gaat niemand aan.[/quote:8123232806]
  Mijn kleuters snappen het ook niet ! Persoonlijk wil zeggen: voor mij nooit. En dat is zonder discusie ! Een klant krijgt wat hij vraagt naargelang zijn gebruiksdoel, voorkeur, én volgens hetgeen hij wil of kan besteden. En lul nu nog zoveel je wil…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.