Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

LAN kaart wisselen

Anoniem
lion
14 antwoorden
 • Wat vragen m.b.t. tot het wisselen van een LAN kaart (vervangen van hardware behoort niet tot mijn dagelijkse bezigheden)……

  Ik dacht zelf het volgende te doen, maar weet niet of dit juist is….
  1) Oude kaart eruit
  2) Nieuwe kaart erin
  3) PC starten
  4) Windows (ME) meldt (naar ik aanneem?) "nieuwe hardware gevonden"(?)
  5) Windows komt met een standaard stuurprogramma voor die nieuwe kaart(?)
  6) Ik heb een driver dus die installeer ik(?)
  7) Hierna de software van de oude kaart fysiek verwijderen
  8 ) Systeem rebooten
  9) UTP kabel aansluiten

  Is dit juist, of heeft iemand andere suggesties?
 • bijna juist.

  Kleine tussenstap die ik zou doen om fouten te voorkomen:

  Oude kaart eruit. Pc weer aan, software verwijderen. PC uit, nieuwe kaart erin etc.
 • eerst opstarten in veilige modus .
  dan de nic drivers weg halen .
  dan de kaart plaatsen .
  opstarten driversladen van nieuwe nic kaart.
 • Misschien is het ook wel slim, voor plaatsen van de nieuwe kaart, even naar een recente driver bij de fabrikant ervan te zoeken.
 • tinus89:
  De "software" (driver) komt niet in de "lijst software" voor. Ik neem aan dat je bedoelt dat de betreffende bestanden weg kunnen……..(?)
  plextor:
  "Kaart plaatsen" met werkende PC…… Lijkt me niet handig!
  gerben:
  Logisch wellicht, maar dat kan evt. ook in een later stadium. Die PC is dan niet meer in mijn bezit!
 • Onder apparatenbeheer kun je drivers uninstallen, bij de desbetreffende driver zelf.

  Ik bedoelde eigenlijk om te voorkomen, dat je als de kaart niet meteen herkend wordt, dat je dan mogelijk niet meer op het internet kunt, om alsnog de driver te zoeken. Better safe than sorry.
 • [quote:c03ccd262c="lion"]tinus89:
  De "software" (driver) komt niet in de "lijst software" voor. Ik neem aan dat je bedoelt dat de betreffende bestanden weg kunnen……..(?)
  plextor:
  "Kaart plaatsen" met werkende PC…… Lijkt me niet handig!
  gerben:
  Logisch wellicht, maar dat kan evt. ook in een later stadium. Die PC is dan niet meer in mijn bezit![/quote:c03ccd262c]


  Nee. Je moet in apparaatbeheer de LAN-card opzoeken en de installatie ongedaan maken(bvk. in veilige modus). Dan pc uit, kaartje flopsen, pc weer normaal opstarten en bruuksanwiesung v/d nieuwe kaart volgen :D
 • Ik neem aan dat je bedoelt dat je in de lijst "Netwerkadapters" kiest voor (rechter muisklik) "verwijderen"? (In veilige modus……) Verwijderen = Installatie ongedaan maken???
  Dan "uit", kaart wisselen en herstarten, gevolgd door install. nieuwe driver….
  Zo goed?
 • Inmiddels voor elkaar, Windows (ME) detecteerde de "nieuwe hardware" en maakte gebruik van een Windows stuurprogje voor de kaart.

  Maar nu nog de hamvraag:
  Als je het bijbehorend (origineel) stuurprog. zou willen gebruiken, hoe pak je dit 't beste aan? Een of andere setup draaien van de bijbehorende software, of kiezen voor "stuurprogramma bijbwerken"…..?
  En……: als je kiest voor dit laatste, waar verwijs je dan naar?
 • Ik zou kiezen voor 'stuurprogramma bijwerken', doordat je reeds een stuurprogramma geplaatst hebt. De bijbehorende software is waarschijnlijk bedoeld om de pc van een stuurprogramma te voorzien (uitgaande van het er nog niet aanwezig zijn ervan). Zie echter de handleiding voor een bevestiging van dit vermoeden. Je verwijst normaliter naar de map/folder waar de vereiste bestanden staan.
 • Windows is altijd aardig vlot met het "oprapen" van stuurprogjes welke-ie zelf aan boord heeft. Ook in dit geval.
  Er zit echter een CD'tje bij die kaart met een "driver". Of het iets waardevols toevoegt om deze te gebruiken…….. Ik weet 't niet.

  Maar ik zat een beetje met dat "stuurprogramma bijwerken". Ik neem aan dat je verwijst naar de locatie (map) waar een "setup" te vinden is of iets dergelijks??
 • Ik meen dat het veelal een .inf bestand is. In elk geval niet een .exe (uitvoerbaar) bestand, dat gebruik je als je het stuurprogramma (en eventuele andere nuttige toevoegingen) buiten de standaard Windows procedure om wilt plaatsen. Bij melding van 'niet gevonden' o.i.d. even een andere eventueel in aanmerking komende map proberen: Windows installeert waarschijnlijk enkel als het de juiste bestanden voor dit doel aantreft.
 • Je hebt volkomen gelijk; ik kwam erachter dat het inderdaad .inf files betreft. Maar "vindt" Windows die .inf file als je naar de (map)locatie verwijst? Of moet je specifiek naar dat bestand verwijzen…….?
 • de map waar het *inf bestandje in staat moet genoeg zijn. Als je echter een map hebt, met 4 submappen en je kiest de eerste, dan vind hij hem niet(als hij in een van die submappen staat).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.