Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

waarom kun je van een Linux Live-CD geen Live-HDD maken??

3 antwoorden
  • ik gebruik sinds een tijdje de Ubuntu Linux Live-CD. bevalt goed; als ik een systeem heb gebouwd kan ik meteen de boel even testen zonder van alles en nog wat te installeren. :D alleen.. het leek mij een goed idee om dit van een externe usb2.0 HDD te doen, vanwege de snelheid. ik kan alleen nergens een methode vinden om dit voor elkaar te krijgen! :evil: is er dan zo'n groot verschil tussen iets opstarten vanaf CD-rom en opstartten van usb-HDD?? :-? [size=9:f696717a28](je vind wel uitleg over het installeren op externe drive, maar die kun je dan maar op 1 systeem draaien. het gaat mij dus ook om het 'Live'-gedeelte.. :P )[/size:f696717a28]
  • gewoon de inhoud van de cd kopieren naar de harddisk op een primaire partitie? Het enige nadeel is: alle pc's moeten kunnen booten vanaf USB-apparatuur. Dit kan echter nog lang niet bij alle pc's.
  • [quote:0cd35ce8eb="ieder1"]ik gebruik sinds een tijdje de Ubuntu Linux Live-CD (..) het leek mij een goed idee om dit van een externe usb2.0 HDD te doen, vanwege de snelheid. [/quote:0cd35ce8eb] Je zou kunnen checken of deze [url=http://www.knoppix.net/wiki/USB_Based_FAQ]USB Based FAQ[/url] op Knoppix.net bruikbaar is.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.