Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PROBLEEM: branden, rippen gaat traag

Anoniem
derkdejong
10 antwoorden
 • Hoi,

  heb un probleem met mijn computer, tot voor kort ging het rippen en branden van een cd gewoon snel binnen 5 min en ik kon dan tegelijkertijd ook nog andere dingen doen (muziek luisteren). Dat hoef ik nu niet te proberen want de muziek begint te happeren en het branden/rippen duurt egt minimaal een kwartier..

  heb ook geprobeerd dvd'tje af te spelen maar dat doet ie ook alleen nog maar met happerende muziek…

  iemand ie weet wat ik moet doen om het te verhelpen?

  groetjes
 • Nieuwe brander aanschaffen?
 • Ik kan wel zien dat mn CPU gebruik inneens heel erg omhoog gaat en tegen de 100% aanloopt, heeft het daar niet iets mee te maken, ik vind een nieuwe brander na 7maanden wel heel snel namelijk…

  En door het hoge CPU-gebruik zal als ik muziek heb aanstaan die ook wel gaan happeren als ik iets wil gaan branden of niet?

  groetjes

  Flo
 • Nou, voor dat ik aan een nieuwe brander zou denken zou ik eerst eens even de computer opruimen, dat wil zeggen de inhoud van de HD en zo.
  Om te beginnen de bekende spyware programma's draaien: Ad-aware, SpyBot, CWScredder. Zijn de DEF files van je virusscanner up to date?
  Verder de HD opschonen van al de files die je nooit meer gebruikt, de afvalbak legen, de HD defragmenteren.
  Ik denk dat vooral de spyware de oorzaak kan zijn.
  Ook kan het geen kwaad eens even voor elke partitie in een Dos-Window (of opstarten in Dos) de file CHKDSK n:/f te draaien. (n staat voor de drive letter.) Is je RAM geheugen in orde?
  Als dat allemaal geen soelaas biedt, tja….
  perloc
 • allemaal prima raadgevingen, maar denk ook hieraan:
  heb je in de tijd tussen snel en langzaam kunnen rippen iets geïnstalleerd, wat cpu ruimte neemt (beveiligingsprogjes/-suites enzo)?
  dat het rippen de cpu behoorlijk opjaagt spreekt vanzelf, maar dat kan in samenhang met andere dingen net teveel zijn.
 • Hoi..

  ff alles gdaan, RAM is in orde, gedefragementeerd ook en virusscaner (AVG) vind ook niks maar het spywareprogramma vond wel 163 infecties… moet wel betalen wil ik ze er afkrijge… is daar geen gratis oplossing voor?

  en even over het laatste bericht bedoel je misschien dat AVG er voor zorgt of misschien windows beveiligingsupdates ofzo?

  groetjes

  Flo
 • Open de taskmanager eens, en kijk welke processen veel CPU en geheugen gebruiken.

  Je kan tegen de spyware HitmanPro2 gebruiken, of nog makkelijker: Adaware. FF googlen, zo gevonden.
 • Hallo, ik heb een zelfde soort probleem. Mijn brander (nex) en dvd speler (lite-on) branden en lezen sinds kort zeer traag. Maximale speed van beide is ongeveer 1,5/2 speed!

  Wat kan het probleem zijn?
 • Mischien kunnen jullie eens proberen om te kijken of hij op digitaal kopiëren staat ingesteld? Bij mijn oude pc heeft dat ook wat problemen veroorzaakt
 • De infecties die gevonden zijn zijn van de computer af maar dit heeft het probleem nog niet opgelost. ieder geval bedankt

  Hoe kan ik zien of ie op digitaal kopieren staat?

  gr Flo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.