Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HELP, mijn Harddisk is gecrasht, ik wil graag mn data terug.

Anoniem
Comp-Freak
12 antwoorden
 • mensen,

  het volgende is mijn probleem, vorige week crashte mijn IBM harddisk, hij had al vaker last van rare piepjes en krasgeluidjes, tegelijk met dit, liep de pc ook even vast, maar dit ging vanzelf weer over.

  tot voor vorige week, toen stopte die er helemaal mee, en startte niet meer op. hij kreeg een blauw scherm en verder kwam die niet.

  toen wilde ik opstarten met een windows xp bootdisk, maar daar kwam ik niet ver mee.

  toen heb ik volgens mij iets heel doms gedaan, ik heb met een windows 98 opstartdiskette geboot, en ik heb dat fdisk.exe programmatje gestart. verder nog helemaal niets, maar ik ben bang dat ik het hiermee verknald heb.

  nu had ik vandaag de tijd om er weer wat verder mee te knutselen. ik heb inmiddels een nieuwe harddisk in mn pc gezet, en deze harddisk heb ik als slave erbij gehangen. en hij pakte em nog ook, alleen als ik hem probeer te openen, krijg ik de melding, "deze schijf is niet geformatteerd, wilt u deze nu formateren?" EN DAT WIL IK NATUURLIJK NIET!!!!! ik wil mn data terug.

  kan iemand mij hiermee helpen? I HOPE SO!

  OS: windows XP
 • Worden er prachtige raid borden gemaakt. Schijven worden steeds goedkoper en backup programmatuur is ook zeer betaalbaar of soms zelfs gratis.

  Die DVD brander, daar kun je data DVD's mee branden (backups dus).
  RAID controllers, daar kun je twee schijven laten mirroren (RAID 1).

  Wat je nog kan doen: zet de nieuwe schijf als master in je systeem. Koppel de oude schijf af (trek de IDE kabel eruit). Installeer een OS op de nieuwe schijf. Zet je systeem af en koppel de oude schijf weer aan en dan kijken of je nog data kunt redden van de oude schijf.

  BTW mijn raid 1 array was "degraded", schijf weer aangekoppeld en array gerebuild. Geen bit kwijt :wink:
 • PC Inspector File Recovery is o.a. één van de werktuigen om zoiets op te lossen.
  http://www.snapfiles.com/Freeware/system/fwdatarecovery.html
  Succes niet verzekerd. :-?
 • Als je de beschikking hebt over een 2e pc, hang dan de half-dode in die pc en zet de jumper op slave. Het heeft zo'n beetje hetzelfde id als wat Prin0096 beschreef.
 • [quote:01c6c97ae5]toen heb ik volgens mij iets heel doms gedaan, ik heb met een windows 98 opstartdiskette geboot, en ik heb dat fdisk.exe programmatje gestart. verder nog helemaal niets, maar ik ben bang dat ik het hiermee verknald heb. [/quote:01c6c97ae5]
  Als je Fdisk alleen maar hebt opgestart en verder niets gedaan hebt,is het daardoor zeker niet erger geworden :wink:
  [quote:01c6c97ae5]alleen als ik hem probeer te openen, krijg ik de melding, "deze schijf is niet geformatteerd, wilt u deze nu formateren?" [/quote:01c6c97ae5]

  Misschien is de "Partitie Tabel" beschadigd.

  Kijk er eens naar met Testdisk.

  http://www.cgsecurity.org/

  Voor hardeschijf controle.
  Prog starten en HDD selecteren, 4x enter en dan ben je in het schem waar je de partitie kunt kiezen.

  Controleer de "Structure"

  Voor USB-stick controle.
  Prog starten en USB-stick selecteren, 4x enter en laat het z'n werk doen,dan enter en controleer de "Structure".

  Greetz
 • Op de website van Hitachi (heeft de harde schijven divisie van IBM overgenomen) staat een diagnose programmaatje. Controleer hiermee je harde schijf. Het heet Drive Fitness (lees eerst even de User guide) http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm
 • Een beetje off topic, maar ik had ook twee schijven in RAIR mirror, een klein foutje in de ene (de nieuwste) op een foute plek, de fout wordt gekopieerd naar de andere HD, resultaat: PC wil niet meer opstarten.

  Lering: Ik gebruik [b:02cdb95f59]geen[/b:02cdb95f59] RAID mirror meer!
 • Wat een onzin :cry: Dit gebeurt ook bij een enkele harde schijf. Dan start hij ook niet meer op.
  Mirrorring is niet hetzefde als backuppen. Want bestanden, die gewijzigd of verwijderd worden worden ook op de mirror gewijzigd of verwijderd.
  RAID1 beschermt je wel tegen het falen van 1 van de schijven en daar is het ook voor bedoeld.

  Zorg ervoor dat je systeem te allen tijde opgestart kan worden. Desnoods met een live-CD.
  Beter is om van een verse installatie een Ghost of True Image te maken, zodat je deze kan restoren, als je systeem niet opstart.
 • alvast erg bedankt voor al jullie tips, egt super dat jullie zo met me meedenken!!! jammergenoeg heb ik het echter nog steeds niet voor elkaar gekregen met dit alles, dus kom maar op met nog meer tips. ;)
 • Kheb een gratis programma, File Scavenger.
  Heb er eens 60GB aan data mee teruggehaald nadat ik een partitie had geformatteerd en opnieuw Windows over had gezet.

  Mail me maar op n_laurens [at] hotmail [dot] com

  Werkt dus ook op NTFS niveau. Programma werkt als een soort Verkenner-interface.
 • Het hangt er echt van af wat je na opstarten van Fdisk hebt gedaan!!
  Als je zonder iets te veranderen Fdisk weer hebt verlaten, dan zou je HD nog gewoon bereikbaar moeten zijn. Dat is ie kennelijk niet…
  Stel je voor dat je de toegang van een HD blokkert door enkel maar fdisk op te starten! Dus ik vermoed dat je na fdisk wat meer hebt gedaan voor je eruit ben gegaan.
  Fdisk gestart vraagt of je "large HD support" wenst. Bij grote HD's kun je "Y" antwoorden.
  Daarna verschijnt een viertal mogelijkheden. Als je geen van de eerste 3 mogelijkheden hebt gekozen en met Esc eruit bent gegaan, dan is er niets gebeurd. Heb je wel een van de eerste drie mogelijkheden gekozen en bent daarin verder gegaan dan is de informatie van je HD veranderd (na bevestiging) en is je data foetsie. MAAR JE KRIJGT EEN WAARSCHUWING DAT JE DATA VERLOREN GAAT!!
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.