Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

stroomstoring tijdens partioneren

Anoniem
wanderer
5 antwoorden
 • Van de week was ik mijn harde schijf aan het partitioneren en tijdens deze procedure was er een hikje in de electriciteittoevoer. Niet alleen bij mij maar in de hele stad en omgeving.

  Het betreft een Western Digital harde schijf , WD1600 , 160GB

  vanaf dien kan ik de harde schijf niet meer benaderen,
  als ik met de rescue diskette's van partition de computer boot dan wil deze niet doorstarten. dwz ik zie dat pm opkomt en daarna over gaat in een zwart scherm met een hele lijst met foutmeldingen en adressen.
  Inmiddels heb ik een nieuwe harde schjif in mijn computer en wil nu de data zien te saven op de gecrashte harde schijf.
  Hoe dit aan te pakken?
  Heeft iemand hier ervaring mee?
  zijn hier tools voor?
 • De gecrashte schijf er als "slave" bij hangen in geval van IDE aansluiting en in Windows kijken of je de schijf kunt benaderen.

  Greetz
 • Misschien met dskchkr21.zip ?? Of disktec.zip ?? Of testdisk-6.4 for Dos of Windows ?? Maar wel de defecte (?) HD als slave op de IDE1 of als master op IDE2 hangen. Alleen testdisk-6.4.dos.zip werkt vanaf een bootable diskette. (Nooit geprobeerd!)
  Wie weet….
  perloc
 • Zet je vraag eens op het Linux-forum. Ik denk dat je het met Knoppix wel weer kunt herstellen, echter heb ik daar zelf weinig tot geen ervaring in….

  Suc6
 • En anders een low-level format. Maar lang niet iedere BIOS ondersteunt dat. Dus dan even googlelen. Een low-level format kan dagen duren, afhankelijk van de grootte van je HD. En als er dan weer een dip optreedt in de energievoorziening…..
  Verder wordt er negatief geadviseerd over een low-level format want het kan je HD volkomen onbruikbaar maken. Maar aangezien die dat tóch al is….

  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.