Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

usb 1.1/usb 2.0

Anoniem
KeesA
10 antwoorden
 • hallo,
  ik heb een vraagje, ik zit al een tijdje ermee dat als ik usb aansluit aan mijn computer dat ik de melding krijg dat het sneller kan.

  nu heb ik op mijn externe harde schrijf 2.0 en op mijn logitech G15 ook 2.0, maar telkens als ik mijn harde schrijf aansluit krijg ik de melding dat het sneller kan, nu is mijn vraag, moet je voor de 2.0 een apart hub aanschaffen omdat ik nu waarschijnlijk een 1.1 heb, of ligt het aan de soort kabel die je gebruikt.

  Ik zou het namelijk wel mooi vinden als de data van de ene schijf naar de andere een stuk sneller gaat, maar ik snap het niet helemaal, alvast bedankt!!
 • SP2 geïnstalleerd? Wil nog wel eens helpen.

  Verder kun je de laatste chipsetdrivers voor je mobo installeren. Die zijn in principe verantwoordelijk voor de aansturing van de USB.

  Wat ook nog wel wil helpen is om in apparaatbeheer alle USB'tjes te verwijderen, opnieuw op te starten en Windows dan automatisch de poorten te laten detecteren.
 • KeesA: …. en dat allemaal als je een niet te oud MOBO hebt, want als die wat ouder is, best kans dat de USB inderdaad 1.1 is. En dan helpt het allemaal niet.
  In dat geval kan een USB (2.0) kaart de oplossing brengen.
  perloc
 • Een Asus A8V Deluxe? Niks usb 1.1.
 • Gezien de specs van zijn systeem kan het alleen aan de Windows update "service pack 2" liggen. Deze moet geïnstalleerd om gebruik te kunnen maken van de snellere usb 2.0 poorten.
 • oke, alvast bedankt voor jullie reacties, zodra ik thuis kom, ga ik even kijken naar de drivers van mijn moederkaart. servicepack 2 is overigens al een tijdje geïnstalleerd.

  nog een klein vraagje, kan het ook liggen aan de kabel die je gebruikt, of is de kabel van een usb 1.1 of een usb 2.0 dezelfde?

  ga waarschijnlijk ook een usb 2.0 sub kopen zodat ik wat meer ruimte overheb.
 • Kabels verschillen niet.

  Als SP2 er op staat toch even de USB de-installeren en opnieuw laten herkennen door Windows. Blijft het 1.1 dan de chipsetdrivers (liefst de recentste opzoeken) herinstalleren.
 • als ik idd de usb driver wil instaleren verwijst hij naar Sp2,

  bij een andere link had iemand hetzelfde probleem met mijn moederboord, en die heeft toen gebruik gemaakt van een VIA Hyperion driver als oplossing en dat werkte, die ga ik dus ook even zoeken, ik zie de VIA Hyperion Pro 5.09a als nieuwste maar of ik die kan gebruiken?, dat moet ik nog even kijken

  of raad je een andere versie aan?, want weer nu wel dat een VIA Hyperion werkt, maar niet welke?
 • Daarin zit i.i.g. het INF bestand dat de informatie m.b.t. de USB bevat.
 • raad je nog een bepaalde versie aan?, of is die versie die ik aangaf goed?, alvast bedankt voor je moeite!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.