Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wat is een goede printer?

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Ik zou voor een Canon gaan
  Ik heb een Pixma Ip3000 daar ben ik zeer tevreden mee!
  Ik werk al een tijd met imitatie inkt en hij blijft het gewoon goed doen
 • Hallo,

  Ik ben op zoek naar een goede printer. Het liefst een beetje een goedkope die ook nog een beetje goedkoop kan printen.
  We hebben nu een Hp Deskjet 845
  En wat betreft de kwaliteit van het geleverde printwerk was ik altijd wel tevreden. Alleen print hij behoorlijk onzuinig & is hij vrij traag.
  Ook print hij niet meer in de goede kleuren enzo (heb al nieuwe cartridges geprobeerd).

  Dus ben ik op zoek naar een mooie vervanger. Aangezien deze printer al 8 jaar oud is verwacht ik haast wel dat je vrij goedkoop al een betere printer kan kopen?

  Een all-in-one zou ook wel mooi zijn, maar zijn die printers daarin net zo goed als stand-alones?
  het budget zal ongeveer 80 euro zijn voor een all-in-one en wat lager voor alleen een printer. (zat voor losse printer vooral in de richting van die 39 euro dingen te denken?)
 • 39 euro? Dan heb je niet erg veel keus he :o
  Of het zijn van die printers waar ze goud geld aan de cartridges verdienen, van die budget *print er vooral niet te veel me* printers

  Vorige week voor 99 euro de Canon Pixma 4300 gekocht, we printen vrij veel en deze schijnt best zuinig te zijn, en onze ervaring was best goed met Canon (i850) maar die ging helaas strepen… en hadden gewoon een printer nodig en ik kreeg het niet opgelost (zelfs met demi-water etc aan de gang geweest)
  Het handige voor ons is met folders/flyers printen is dat hij dubbelzijdig print zonder moeilijk doen.
  Er gaan 5 cartridges in, 2 zwarte (verschillende types) en 3 kleuren.
 • [quote:9f83ee82cf="computer_nerdo"]het budget zal ongeveer 80 euro zijn voor een all-in-one[/quote:9f83ee82cf]Ik ben zelf niet zo'n printer, maar ooit kreeg ik bij Dell gratis zo'n all-in-one geval en ik moet zeggen dat de printkwaliteit van dat LexMark OEM-ding absoluut niet tegenvalt (ik was zelf een Epson Stylus Photo gewend). Scannen en kopiëren doet ie trouwens ook rap.

  Ik denk daarom dat je met een all-in-one van Canon dan haast niet mis kunt zitten, zeker als ik zo kijk naar de specs van de Pixma MP180 (opvolger van de MP170 heb ik begrepen).
 • Die canon ziet er inderdaad wel goed uit, en nog goedkoop ook!

  Ik zie trouwens op hun site dat je ook een proef afdruk kan laten opsturen. Weet iemand toevallig of daar lastige voorwaarden aan vast zitten? Ik kan zelf zo snel niets vinden, maar wil het toch even zeker weten.
 • Goh valt idd mee ja :)

  Nee zitten geen voorwaarden aan vast, kan je gewoon doen.
 • Ik heb een Canon Pixma i5200.
  Lekker snel en prachtige kleuren. Ook met compatible cartridges!!
 • [quote:354483beab="Prin0096"]Ik heb een Canon Pixma i5200.
  Lekker snel en prachtige kleuren. Ook met compatible cartridges!![/quote:354483beab]
  Dat geloof ik direct, maar als ik dan naar de prijs kijk…

  Bij de Makro hebben ze ook een HP all-in-one in de aanbieding voor 69 euro.
  Ik weet niet welk model dat is, ik kan niet bij de makro folders op hun website omdat je dan moet inloggen ofzo?
  Maar is dat ook een goede all-in-one?
 • houd er rekening mee: printers zijn wegwerp artikelen geworden… gaan snel kapot, en kosten niet zoveel meer. er word verdient op de carteridges. Ga zoizo niet voor HP, want daar kan je gewen aparte rood, geel en blauwe potjes voor kopen. Als je rood bijv leeg is, moet je gelijk ook een nieuwe blauw en gele kopen (het zit namelijk in 1 pot).
 • Tja, hier thuis hebben we een Epson AcuLaser C1100, super printer, 25 ppm, is een laserprinter dus werkt met een toner die echt zeer zuinig zijn. Maar ja, ik geloof dat 300 euro nogal buiten je budget valt. Maar wil je een écht goeie printer hebben dan moet je deze hebben.
 • Ook ik heb een Canon Pixma IP3000. Niet duur in aanschaf, maar wat veel belangrijker is: heel erg goedkoop met de inkt. Eén kleur inkt (de Canon werkt met zwart, geel, cyan en magenta in 4 aparte tankjes) kost (geel, cyan en magenta) ongeveer 10,50 per kleur. Wat de zwarte kost, weet ik zo niet uit mijn hoofd, maar is ook niet echt duur. Er zit wel veel meer in het tankje. Ik maak superscherpe foto-afdrukken, die heel mooi van kleur zijn. Echt een aanrader!

  Zoals gezegd, de printer is niet echt duur, maar kijk liever naar de prijs van de inkt. Daarop wordt door de fabrikant meestal de meeste winst gemaakt. Inkt is meestal duurder dan goud…

  Voor het standaard printwerk (niet in kleur) gebruik ik een laserprinter: de Brother JL-1230. Zo uit mijn hoofd kostte de printer ongeveer 300 euro. Dit lijkt heel erg veel, maar je bespaart enorm op de printkosten. Ik jaag er jaarlijks verschillende pakken papier doorheen (meestal zo'n 5000-7000 vel per jaar), waarbij ik aan één tonercartridge van 63 euro ruim voldoende heb… Dat gaat met een inkjetprinter absoluut niet lukken.

  Ter vergelijking: na één jaar printer had ik het dubbele van de gebruikskosten van een injetprinter er al ruimschoots uit. Mijn laserprinter heeft zichzelf al binnen een jaar terugverdiend.

  Succes met het maken van een keuze.
 • Ik heb nu die Canon Pixma 180 gehaald. Maar hoe verbind je die met de computer? Het zou via de usb moeten maar er zit geen kabeltje bij…

  En voor zover ik heb kunnen zien zit er ook gewoon 1 cart ridge bij voor alle kleuren net als bij een hp?
 • Met usb dus, niet alles wordt meegeleverd, beetje verkoper had je dat ook kunnen vertellen.
 • Tja, geen kabeltje erbij, geen losse inkttanks……

  Had je misschien in de winkel toch iets beter moeten opletten!

  Budgetprinters kosten zoals hier al opgemerkt bijna niets meer en die prijs moet ergens vandaan komen natuurlijk. Vandaar: geen kabeltje standaard bijgeleverd.

  En inderdaad, sommige Canons hebben tegenwoordig helaas ook maar één combi-cartridge. En da's dus ook weer een manier om de inktverkoop op te krikken. Want daar wordt het geld mee verdiend.

  Gr,
  Jim
 • Kennelijk niet álle antwoorden gelezen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.