Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

kan windows niet installeren

okkelo
16 antwoorden
 • Hallo forumers,

  Ik heb een computer van een collega staan.
  De computer liep vlak na de post vast, Kon nog wel in bios komen maar nog voor hij kon opstarten van de cd-rom liep hij vast.
  Heb de harde schijf overgezet naar mijn computer en die gaf het zelfde probleem.

  Ik heb er een nieuwe harde schijf ingezet.
  Nu boot hij wel van de windows cd-rom maar windows laad alles tot vlak voor het setup scherm.
  ik heb het in beide cd-rom drives geprobeerd, andere ide kabel geprobeerd en een BIOS reset geprobeerd.
  Windows cd in mijn computer gedaan en dan doet hij het gewoon.
  Het gaat om een legale windows xp home cd.

  hoop dat het er duidelijk staat
  Wie heeft er nog ideen??

  alvast bedankt,
  Okkelo
 • Geheugen eens testen, verder zoveel mogelijk onderdelen even testen. (Tijdelijk in een andere pc plaatsen en daar op goede werking beoordelen is een gemakkelijke manier.)
 • bedankt voor je reactie,

  ik zal eens aan de test gaan

  zal posten wanneer ik weet wat het is

  groeten Okkelo
 • ehhhh,…. je hebt toch wel even je nieuwe HD eventueel in partitie's verdeeld en geformat, niet?

  perloc
 • Dat kan je pas in de setup ;)
 • [quote:f5c2ec20ac="Jaap H"]Geheugen eens testen, verder zoveel mogelijk onderdelen even testen. (Tijdelijk in een andere pc plaatsen en daar op goede werking beoordelen is een gemakkelijke manier.)[/quote:f5c2ec20ac]
  Geheugen kun je makkelijker testen, door een bootable diskette of CD te maken met memtest86. Laat hem een paar uur draaien. Hij mag geen enkele fout geven.
 • Bedankt voor de reacties,

  Ik heb het geheugen getest met memtest, deze gaf fouten aan op 1 van de 2 geheugen modules.
  na de foute module eruit te hebben gehaald gaf memtest geen fouten meer aan.
  nou blijft het probleem hetzelfde.
  Ik heb nu de computer zo kaal mogelijk opgestart( met alleen videokaart, HD, en 1 cdrom) en nog blijft het probleem hetzelfde.

  iemand een idee wat ik nog kan doen.

  groeten Okkelo
 • Draai nog eens het diagnose-programma van de harde-schijf fabrikant, niet zozeer voor de nieuwe harde schijf, maar voor de combinatie schijf en controller. Draai de meest omvattende test a.u.b.
 • bedankt voor de tip,

  Ik heb het tooltje van maxtor gebruikt en alle testen laten uitvoeren.
  Deze waren allemaal goed.
  neem aan dat de controller dan compatibel is met de schijf??

  groeten Okkelo
 • UP


  iemand nog een idee??
 • [quote:1f192e1f50]Dat kan je pas in de setup[/quote:1f192e1f50]Als je dat onder Windows wil doen, ja….
  Maar er zijn nog een aantal andere mogelijkheden, zoals fdisk, opstarten via een dos diskette en verder is er natuurlijk het onvolprezen Partion Magic e.a. Als je alleen maar een active en een logical partitie wilt maken gaat dat wel onder Windows. Als je meerdere active partities wilt hebben en je HD echt wilt indelen is Partion Magic e.a. welhaast onontbeerlijk.
  perloc
 • [quote:45b75a5394="okkelo"]Nu boot hij wel van de windows cd-rom maar windows laad alles tot vlak voor het setup scherm. [/quote:45b75a5394] Kun je aangeven tot welk scherm uit deze How can I install Windows XP Pro on my computer je komt? Check op Microsoft hulp en ondersteuning Windows XP Does Not Respond at "Setup Is Starting Windows XP" Message.
 • bedankt voor de reacties,

  @perloc
  Ik heb mijn harde schijf in mijn andere computer gehangen en daar in windows setup de schijf in partities verdeeld, echter weer in de andere computer stopte setup er weer mee.

  @jolo
  t/m scherm 4 gaat het goed, scherm 5 krijg ik niet te zien.
  hij zegt dan setup is starting windows en dan krijg ik een zwart scherm met in de linker bovenhoek een knipperende cursor, ik kan dan niks meer doen.
  ik heb ook nog geprobeerd om ACPI uit te zetten maar dit hielp ook niks.

  Rest bijna alleen nog een bios flash om te proberen.
  Is dit verstandig?

  of zijn er nog andere mogelijkheden??
 • [quote:659dbf5cca="okkelo"]Rest bijna alleen nog een bios flash om te proberen. Is dit verstandig? of zijn er nog andere mogelijkheden?[/quote:659dbf5cca] Je kunt beter eerst iets anders proberen. Ondanks dat deze Windows Setup Hangs When "Setup Is Starting Windows" Screen Appears. over Windows 2000 gaat, zou je deze toch kunnen checken. En meld verder om wat voor een hardware het gaat? Merk/type pc? Of om wat voor een merk/type moederbord gaat het? Welke versie BIOS zit er nu in? Hoeveel werk geheugen zit er nog in?
 • Hallo Jolo,

  Ik heb het artikel bekeken
  Ik had dit allemaal al geprobeerd
  de enige mogelijkheid die ik niet heb geprobeerd is de bios flash, maar deze wil ik bewaren als laatste optie.

  [quote:932edd0c65]Merk/type pc? Of om wat voor een merk/type moederbord gaat het? Welke versie BIOS zit er nu in? Hoeveel werk geheugen zit er nog in?[/quote:932edd0c65]

  pc gebouwd door de computerwinkel

  Moederbord is lastig te achterhalen maar zo te zien is het een chaintech, type kom ik niet achter, zit een via kt133 chipset in

  Bios is ook vaag op de chip zelf staat phoenix, maar in bios zelf zie ik award staan, bij het opstarten staat "award modular v6.00PG"

  Er zit nog 256MB werkgeheugen in.

  alvast bedankt Okkelo
 • [quote:e0f0f3530e="okkelo"] Moederbord is lastig te achterhalen maar zo te zien is het een chaintech, type kom ik niet achter, zit een via kt133 chipset in [/quote:e0f0f3530e] Dan kun je dus geen BIOS update doen. Je zou nog wel op een andere computer een bootable live windows CD kunnen aanmaken. Daar kun je dan plugins aan toevoegen. Bijvoorbeeeld een Plugin for Everest Home Edition, van deze Complete List of BartPE Plugins. die dan onder andere info kan geven over het moederbord en huidige BIOS versie, van die probleem pc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.