Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Formatteren USB Memory stick

Anoniem
lion
8 antwoorden
 • Ik bezit een 512 Mb Toshiba stick.
  In de beschrijving staat aangegeven dat er bij een nieuwe formattering "FAT" (16?) geformatteerd moet worden, en geen FAT32 of NTFS. Maar dan de hamvra(a)g(en):

  - Waarom is zo'n geval "geformatteerd"? Is 't kaartje in m'n Canon Powershot dat dan ook….? (Het is toch geen gemagnetiseerd medium….).
  - Waarom (na welke gebeurtenis) moet zo'n geval opnieuw geformatteerd worden?
 • Formatteren kan je doen op bestanden permanent te verwijderen, anders zijn ze denk ik nog steeds terug te halen (na formateren soms nog steeds)
  Het heeft mijn inziens niet met gemagnetiseerd ofzo te maken :)

  //edit: als je er van wil booten bv is formateren nodig :)
 • Dat laatste maakt veel duidelijk…..! Ik had er nog niet aan gedacht dat dit tegenwoordig ook al tot de mogelijkheden behoort…..
 • format wil zeggen: de kaart/het medium zo inrichten dat de hardware erop kan werken. dus het aanleggen van straten en pleinen enzo.
  als die ´infrastructuur´ verstoord is zal er hersteld = geformatteerd moeten worden.
  magnetisch of niet, da´s dacht ik geen verschil.
 • Mooi, maar dan zou dit betekenen dat een willekeurig "eprommetje" ook geformatteerd is…….?
 • een eprommetje is echt heel iets anders dan een beschrijfbaar medium.
  een eprommetje is een chip en die kan een aantal opdrachten onthouden, en daarmee is de kous af. veranderen van opdrachten kan alleen op speciale manieren (flashen)
 • [quote:6c3f39df96="derkdejong"]een eprommetje is echt heel iets anders dan een beschrijfbaar medium.
  een eprommetje is een chip en die kan een aantal opdrachten onthouden, en daarmee is de kous af. veranderen van opdrachten kan alleen op speciale manieren (flashen)[/quote:6c3f39df96]

  Mmm…….: Mijn logica is dus wat minder logisch dan ik dacht…….!
 • Waarom formatteren.
  Om je data die je wegschrift naar je stick georganiseerd op te bergen en dus later ook weer terug te kunnen vinden, zal er, zoals met een HD, een FAT (File Allocation Table, het woord zegt het al) worden gebruikt die aangeeft wat, waar, hoeveel er is weggeschreven. Logisch toch? Je computer beschouwt je stick als een HD. De organisatie van opslag is dezelfde als voor een HD, afgezien van FAT, FAT32, NTFS.
  Met RAM wordt iets dergelijks gedaan, maar de organisatie is anders omdat, nadat de spanning is weggevallen, alle data verdwijnt.
  Mijn (vaste) memory in mijn Olympus camera kan ik ook Formatten, zowel met de camera, alswel met de computer via de USB connectie.
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.