Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

maxtor Sata - fouten in powermax

Anoniem
None
3 antwoorden
 • tijdje geleden een pc samengestoken voor een kennis. Na enkele weken ermee te werken kon windows niet meer opstarten 'unmountable boot volume' iets anders dan een herinstallatie van winXP zat er niet op.
  Dit heeft een tijdje goed gewerkt, tot vrijdag. De pc kon terug niet meer opstarten, hij bleef hangen voordat windows kon opstarten (hetzelfde scherm wanneer je F8 drukt). Toen ik probeerde om via de cd van winXP de installatie te herstellen, startte hij constant opnieuw op. De harddisk deed niets. Het BIOS herkende hem wel, maar hij maakte geen lawaai, en het ledje lichtte ook niet op.
  Powermax heeft fouten gevonden, maar hersteld. Nu start hij weer normaal op.

  Is deze schijf nog te betrouwen, of stuur ik hem beter in RMA?
  Kan de oorzaak ergens anders liggen (sata controller, virus, …?)
 • Denk dat er toch een gerede kans is, dat het een maandagmorgenmodel is. Bad sectors zijn een heel slecht teken. Normaliter kan een schijf deze zelf tot op zekere hoogte herstellen. Dus als je ze ziet, betekent dat weinig goeds.
 • Welke fouten zijn hersteld is de vraag. Bad sectors zijn inderdaad niet gunstig, maar kunnen eventueel een schijf-leven mee. RMA zonder fout(en) wordt niet geaccepteerd, lijkt mij. Normaal blijven gebruiken, S.M.A.R.T. status in de gaten houden, regelmatig Windows' CHKDSK laten draaien alsook Powermax. Zorg voor de vanzelfsprekende back-up (oude computer wijsheid).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.