Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

is een firewire 4-6pin kabel in twee richtingen bruikbaar

Anoniem
kid jansen
2 antwoorden
  • M'n laptop heeft een 4 pin firewire poort (IEEE1394a 400Mbps), maar veel firewire randapparatuur heeft een 6 pin firewire aansluiting. Jammergenoeg ben ik tot nu toe geen één fabrikant tegengekomen die net als Apple gewone 6pin aansluitingen op z'n laptops heeft, de 17" Macbook Pro heeft zelfs firewire 800. Maar hoewel ik Apple producten heel mooi vind, en ook lekker werken, blijft het niet altijd even handig in Windows land, verder zijn de echte top producten van Apple heel erg duur naar mijn mening.

    Kan je randapparatuur met een 6pin aansluiting dan aansluiten op een 4 pin firewire aansluiting met een 4-6pin kabel, mits het apparaat een eigen voeding heeft?

    Kan je van 4 pin firewire, 6 pin firewire maken door een firewire hub aan te sluiten op je 4 pin port op je laptop als de hub een eigen voeding heeft?
  • Zoals je al opmerkt zijn die 2 extra kabeltjes idd voor de voeding. Afhankelijk of een apparaat voeding via firewire nodig heeft, kan het dus wel of niet werken met een verloopje denk ik. Maar dat zal dus verschillen per apparaat. Het lijkt me dat het ontbreken van voeding verder geen invloed op het signaal heeft, als het apparaat geen voeding via firewire nodig heeft.

    Die oplossing met een gevoedde hub, lijkt me in dat geval wel een oplossing, ik neem aan dat net als bij usb de hub dan de firewire kabel van stroom voorziet.

    [Edit] Maar ik kan je dus geen zekerheid geven, kwestie van proberen denk ik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.