Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CF card halfvol = vol?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ben wat bestanden van m'n pc naar een compact flash kaart aan het kopiëren, tot ik plotseling de mededeling krijg: "Fout bij kopiëren van bestand of map. Kan … niet kopiëren. Kan de map of het bestand niet maken."

  Iemand enig idee wat hier aan de hand is. Het gaat om een 1024 MB Kingston CF-card, waar volgens Win XP (eigenschappen) ongeveer de helft van gevuld is. Betekent halfvol hier vol?
 • die opmerking slaat niet op vol of niet vol, er is iets anders aan de hand waardoor windows de kopieeractie niet kan uitvoeren.
  is het kaartje (of een map erop) schrijfbeveiligd?
  heeft het kaartje een ander filesystem dan je os?
 • Bedankt voor je reactie.
  Ik begrijp dat de kaart niet vol is (zo blijkt uit de eigenschappen), maar begrijp niet wat er dan wel aan de hand is.
  Op zich werkt het kaartje met 'gewone' FAT-indeling en mijn PC met een andere indeling, maar ik heb er al heel veel bestanden naar toe geschreven en dan ineens lukt het niet meer. Het kaartje is ook niet schrijfbeveiligd of zo. Vreemd probleem, hè?
  Wat ook raar is (en daarom zit ik eerder aan 'vol' te denken), is dat als ik er een paar bestanden af haal en dan weer andere er bij zet, dan lukt het wel, maar de eerstvolgende bestanden daarna dan weer niet. Het maakt ook niet uit, wat voor soort bestanden, want daar heb ik ook al wat mee geëxperimenteerd…
 • in dat geval is er kennelijk iets loos met het kaartje en zou ik een format overwegen. is zo gepiept via rechtsklikken in de verkenner.
  (wel - zonodig - even veilig stellen wat er nu op staat)
 • thanks. Ga ik vanavond proberen.
  Ik hou je op de hoogte
 • En daarom ben je waarschijnlijk voor dit forum een 'ouwe rot'. Dat was het ei van Columbus, Derkdejong. Het werkt allemaal weer.
  Blijf het een vaag probleem vinden, maar ja, who cares?
  Bedankt voor de hulp.
 • graag gedaan!
  .. we verwonderen ons vaak over vage problemen, maar eigenlijk zouden we stomverbaasd moeten zijn dat op zulke kleine kaartjes zoveel zovaak goed gaat…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.