Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

probleem windows boot / harde schijf

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb een probleem met mijn vaders pc hij heeft de stekker eruit getrokken terwijl hij nog aan stond (niet echt slim). nu heb ik op de foutmelding die ik kreeg gezocht en kwam bij een oplossing (altans dat dacht ik) er stond op een forum dat ik de pc in de windows cd moest booten dan op r te duwen voor de herstelmodus en dan de volgende commando's uit te voeren : chkdsk /r en chkdsk /p dit werkte allemaal goed maar het systeem doet het nog steeds niet nu krijg ik de volgende error : "Stop: c000021a" dit houd in dat het loginproces plotseling is afgebroken en er staat bij dat het een ongherstelbare systeemfout is.
  nu heb ik nog wat gezocht en nu kwam ik bij het volgende uit , ik hoop dat het werkt. En behoud van alle persoonlijke gegevens is belangrijk!

  Windows-systeem installeren met behoud huidige instellingen

  Het wil wel eens gebeuren dat na een installatie van programma's dat er ineens bestanden ontbreken of beschadigd zijn of dat het register niet meer goed werkt.
  Dan wil je het Windows-systeem opnieuw installeren met het gevolg dat je alles weer opnieuw moet installeren en instellen. Er is echter een manier om het systeem te herstellen zonder alles opnieuw te moeten installeren.

  Leg de CD van Windows in de CD-rom speler, ga vervolgens naar Start/Uitvoeren(i.p.v. dat ga ik dan in de R modus van de windows cd) en type daar het commando H:\i386\winnt32.exe (H staat voor je dvd-lezer of cd-lezer, kan dus anders zijn)

  De set-up-routine zal starten en alle belangrijke bestanden zullen worden gerepareerd.

  kan iemand mij vertellen of dit werkt ? zo niet of iemand een oplossing heeft die wel werkt?

  alvast bedankt
 • mij is ook wel eens de stroom eraf gegaan, maar dan was een botte herstart voldoende om de boel weer te laten werken, met soms eerst een checkdisk-activiteit.

  de procedure die je nu wilt gaan doen meot in beginsel werken zoas het er staat, maar ik ben (net als jullie) als de dood voo verlies van data.
  dus adviseer ik je om eerst de schijf even als slave in ene andere pc te hangen en een kopie te maken van wat belangrijk is.
 • ok dat zal ik eens proberen maar start de pc dan niet niet op omdat je 2 mappen met windows hebt? en als ik bevoorbeeld aan een adressenboek van outlook express wil hoe doe ik dat dan?
 • nee hoor, niks om je ongerust over te maken, zolang je de (leeg te halen) schijf achterop maar het jumpertje als slave-unit meegeeft.
  welke positie dat is staat vrijwel altijd op de schijf.
  en dan is het verder een kwestie van die schijf doorzoeken en kopieën maken…
  mailbestanden oe= *.dbx- bestanden (ALLEMAAL kopiëren!)
  adresboek oe= *.wab

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.