Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer voor spelletjes voor kids van 6 en 7 jaar oud!

Anoniem
Obi-wan-kenobi
9 antwoorden
 • Ach Het is een computer die niet zo geavanceerd behoeft te zijn..de kids zijn nog maar 6 en 7…als ie enkele jaren meegaat…Maar vraag me zo af wat je dan zo nodig hebt. Denk aan ca 400 euro..als dat kan of liever nog wat goedkoper
 • Wil een computer aanschaffen ( evt tweedehands) als spelletjescomputer voor kids van 6 en 7 jaar oud. Waar moet deze computer aan voldoen?
  Bedankt,
  Jan
 • dat ligt eraan of ze de meest recente spelletjes willen spelen. De oudere spelletjes zit je met een 1.8 Ghz intel al goed, de nieuwere heb je toch al meer voor nodig.
 • Hoe lang moet de computer meegaan, en moet hij later eventueel nog voor andere dingen gebruikt worden? En wat is je budget?
 • Spelletjes gericht op die leeftijdsgroep hebben over het algemeen systeem eisen van niks, over het algemeen niet veel zwaarder dan office programma's. Die kan je op zowat elke PC draaien, dus een tweedehands zou ook kunnen, maar die kan je beter zelf zoeken.

  Maar over het algemeen zou ik zelf een nieuw systeem kopen, en bij voorkeur één die je nog later kan upgraden, maar dat gaat je voor €400 niet lukken, zeker als er Windows XP nog bij moet niet. Voor een compleet systeem (kast, muis, toetsenbord, beeldscherm, windows) ben je vrij snel rond de €600 kwijt. Maar die kan dan nog wel een tijdje mee, en je kan hem ook later nog upgraden: betere videokaart, betere processor, meer geheugen, meer/grotere hardeschijven. Voordeel met een nieuwe PC is dat je garantie hebt, en dat is met kleine kinderen toch wel handig, en je kan er veel langer mee doen, omdat hij sowieso al recenter is en je dus ook nog kan upgraden.

  Wat moet er eigenlijk allemaal bij komen, alleen kast of moet er ook een monitor, muis, toetsenbord en windows bij?
 • [quote:8899766b86="Jan2000"]Denk aan ca 400 euro[/quote:8899766b86]Neem geen risico met tweedehands meuk als je voor 399 euro een Dell hebt met 1 jaar collect & return garantie (zelf goed selecteren in de configuratie-wizard, anders kom je niet op die 399 euro uit): Dimension C521. Zit geen monitor bij, maar op Marktplaats kun je voor een paar tientjes al prima CRT's vinden, mocht je er nog voor weinig een monitor bij willen.
 • [quote:0b3bdbf91c="Obi-wan-kenobi"]Neem geen risico met tweedehands meuk[/quote:0b3bdbf91c]
  Je neemt me de woorden uit de mond.

  Die Dell had ik inderdaad ook gezien, maar ik ging uit van nieuwe monitor, dus dan kom je nog steeds op ruim €550 uit. Maar ik had nog geen config geplaatst of mogelijkheden gegeven omdat ik eerst wilde weten wat er allemaal bij moest. Maar het is inderdaad een goede optie, en toevallig dacht ik er aan om er even naar te kijken omdat jij altijd met Dell aan komt zetten bij een laag budget.

  @TS, ik zou in ieder geval niet een monitor van Dell nemen, zijn namelijk vrij duur, en de optie die je moet veranderen om op €399 uit te komen is de garantie, die moet je op de goedkoopste mogelijkheid zetten.
 • Kijk voor die monitor eens op Marktplaats onder Monitoren met als zoekwoorden "Dell" en "zwart", dan vind je al wat bijpassende monitoren … :wink:

  [img:3b76d86cbc]http://img322.imageshack.us/img322/2807/marktplaatsnlyp0.jpg[/img:3b76d86cbc]
 • Het moet wel een compleet systeem zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.