Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop op zwart

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • Betreft een Packard Bell EasyNote E3 met XP home.
  Op willekeurige momenten gaat het scherm op zwart. Tijdens opstarten gebeurt dit niet, uitsluitend tijdens het werken. Als het scherm op zwart is heeft 'FN-F11' geen effect terwijl deze toetsencombinatie - als er wel beeld is - normaal functioneert, dus scherm aan uit aan uit etc. met FN-F11. Het beeld komt soms spontaan terug en soms helpt alleen opnieuw opstarten. Dit wil echter niet zeggen dat het probleem dan weg blijft. Soms gaat het wel dagen achter elkaar goed.
  Virusscanners detecteren 'nul' virussen!
  Wie kan over dit probleem iets zinnigs zeggen?
 • Defecte backlight?
 • Lijkt idd wel slecht contact oid.
 • Twee geweldig snelle reacties. Bedankt. Defecte backlight!? Soms werkt hij dagen achter elkaar. Misschien slecht contact, dat is een mogelijkheid. Het slopen van een Laptop is nieuw voor mij dus ik aarzel nog even om hem open te maken. Is de backlight overigens te vervangen? Ik heb geen idee hoe dat er daar binnen uitziet. Als het te vervangen is waar koop je dan zoiets. Ik dacht ook nog om een verdere diagnose te stellen door een extern scherm aan te sluiten. Als dat die kuren niet vertoont wat voor conclusie kan ik daar dan uit trekken?
 • Het antwoord van Arnel H is voor een groot deel abracadabra voor mij. Wat ik eruit meen te distilleren is dat allerlei componenten die b.v. op voetjes zitten of connectorverbingingen de boosdoeners kunnen zijn. Heb ik er iets van begrepen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.