Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Internetverbinding met 3com router

Anoniem
cindyvanhouten
6 antwoorden
 • Sinds casema van het PPP-protocol overstapte naar DHCP heb ik steeds problemen dat mijn router na een paar dagen geen verbinding meer heeft met de casema.

  Als ik dan de modem of de router reset heb ik weer voor een paar dagen verbinding.

  In de firmware van de router kan ik hier nergens iets bij instellen dat de verbinding nooit verbroken mag worden. Volgens 3com zou dit probleem er echter niet mogen zijn met de laatste firmware (deze zit er inmiddels ook in) maar het probleem blijft.

  De casema geeft aan de deze router waarschijnlijk geen automatische herstel van de verbinding heeft en dat dus bovenstaande optie het enige is dat ik kan doen of ik moet een USRobotics nemen. Die kan dat wel aan.

  Het is een 3com 3CRWE52196.

  Heeft iemand een idee hoe ik dit probleem kan oplossen?

  Groetjes,

  Cindy
 • Dus je router krijgt geen nieuw IP adres als de DHCP lease is verlopen?
  Zo ja dan vind ik het vrij raar dat je toch nog een paar dagen internet hebt, meestal zijn die leases veel korter (paar uur).
 • Inderdaad, na een paar dagen is er ineens geen verbinding meer mogelijk. Het ip adres blijft hetzelfde. Alleen als ik via de webbrowser van de router een nieuw ip-adres aanvraag of middels het aan- en uitzetten van de router heb ik weer verbinding.

  Bij het ppp-protocol kon ik indertijd aangeven dat de lease nooit moest verlopen, maar bij dhcp zijn de instelmogelijkheden vele malen minder en om de een of andere reden is dit probleem onstaan.

  Ik snap er zelf ook niets meer van.
 • Lijkt er toch op dat die router geen DHCP client wil zijn, maar daar weet ik zo gauw geen oplossing voor. DHCP kan je alleen aan of uit zetten, maar je kan niet zeggen dat je een nooit verlopende lease hebt.
 • [quote:a8e0c643d5="kid jansen"]Lijkt er toch op dat die router geen DHCP client wil zijn, maar daar weet ik zo gauw geen oplossing voor. DHCP kan je alleen aan of uit zetten, maar je kan niet zeggen dat je een nooit verlopende lease hebt.[/quote:a8e0c643d5]

  Hier liep ik zelf ook al tegenaan.
 • Ik denk dat je toch zal moeten kijken naar een andere router, je zou nog antwoorden van andere medeforummers kunnen afwachten, maar ik denk dat dat de enige mogelijkheid is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.