Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD drive frontjes

Anoniem
THX
7 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  weet iemand of je los frontjes kan kopen voor je CD/DVD drives? Ik heb namelijk een zwarte systeemkast met een zwarte DVDRW drive
  en een witte DVD drive. Dit ziet er niet uit!
  Ik heb al hier en daar gekeken in pc-winkels maar…niks. Weet iemand of die wel te koop zijn? Zo ja, is er dan ook een universele maat of is dat bij elke drive anders?
  Of ik kan gewoon een andere DVD-rom drive kopen in zwart als dat qua prijs niet veel uitmaakt.

  Alvast bedankt

  Cheerio!
  Bas
 • Of ze te koop zijn weet ik niet, maar je kan ook simpel even spuiten natuurlijk :wink: Heb ik zelf ook gedaan, alleen heb ik m'n hele kast meegenomen :P

  Gewoon dat frontje eraf halen, dezelfde kleur lak nemen (zal in jou geval matzwart zijn, of anders metallic zwart :P) En dan eerst even met heeeeel fijn schuurpapier opschuren, daarna even afnemen, en vervolgens in een zo stofvrij mogelijk ruimte gaan spuiten. Denk er wel aan, dat als je metallic lak gebruikt, je er aan het eind nog een glans laag overheen moet spuiten, anders staan de krassen er in 2 dagen flink in!
 • Ja, das natuurlijk ook een oplossing! Maar niet de makkelijkste.
  Als er geen frontjes te koop zijn doe ik het wel op die manier.

  Thanks! :wink:
 • Je kunt natuurlijk ook een nieuwe dvdrom drive nemen. Heb je al vanaf 13 euro. Of de dvdrom eruit laten. Als je niet on-the-fly gaat kopiëren, heb je aan één drive genoeg.
 • [quote:12e3ae8446="gerben"]Je kunt natuurlijk ook een nieuwe dvdrom drive nemen. Heb je al vanaf 13 euro. Of de dvdrom eruit laten. Als je niet on-the-fly gaat kopiëren, heb je aan één drive genoeg.[/quote:12e3ae8446]

  De witte dvd drive gebruik voor het lezen van alle mediums en de zwarte uitsluitend voor branden. Het kan opzich wel dat ik die witte gewoon eruit haal, maar ik weet niet zeker of ik dat frontje voor die opening in de kast nog heb. Hij is namelijk, pas nog, in elkaar gezet door In''''''que waar ik alle onderdelen heb gekocht en ik kreeg hem dus met die zwarte geinstalleerd waarna ik die witte zelf uit de oude pc heb overgezet. Het rukke is is dat volgens mij veel spullen daar zijn achtergelaten voornamelijk van de systeemkast namelijk, harddisks beugels en een grote(dvd) en een klein(floppy) frontje van de kast. :roll:
 • Soms krijg je meerdere kleuren frontjes meergeleverd bij je station, als dat niet het gaval is denk ik dat je pech hebt en al snel uitkomt bij zelf spuiten. Ik denk dat frontjes niet los te krijgen zijn tenzij je heel veel mazzel hebt.
 • Ik zou toch bij een aantal winkels "choppen" om aan zo'n zwart frontje te komen. Vaak worden beide frontjes meegeleverd, dus er moeten er wel overblijven bij computer reparatie bedrijven. De maat is soms wel hetzelfde maar de tekst vaak niet.
  En als je het echt mooi wilt hebben is de oplossing van gerben helmaal niet zo slecht, voor 13 euro.

  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.