Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

te veel hardware in pc?

Anoniem
stee0036
7 antwoorden
 • mn oude 10 jarige server is laatst gecrasht, en nu moet mn desktop p4 1,8ghz -> 1024mb, 128mb gpu het over nemen.

  nu hangen er 2 cd-branders in, 1 dvd-brander, 5 harde schijven (1x40, 2x120, 2x250) waarvan de 2xXXX aan een raid controller hangen. verder hangt er een pci NIC in, een USB kaartje, en uiteraard de raid controller.

  kwa randapparatuur hangt er 1 netwerkprinter (ook usb aangesloten), 1 canon printer, en een laser printer aan, een USB bluetooth dongle, een fan controller en dat was het allemaal wel zo een beetje. de printers doen het na de laatste reboot ook niet meer. ze staan allemaal offline terwijl ze toch echt aan staan.

  de harde schijven gaan uit na een uur, de temperaturen zijn goed, er lijken zich verder geen problemen voor te doen met het vermogen wat de voeding moet leveren (zal niet meer zijn dan 350 watt denk ik).

  maar toch krijg ik vaak schijfbewerkingsfouten, ziet nero bijvoorbeeld maar alleen de dvd-brander, heb ik vaak vastlopers, en start de pc ook gewoon al vastgelopen op. de pc slaat dan vast zodra ik probeer in te loggen met mn naam. zowiezo crasht explorer.exe zeker 1 keer per dag.

  rarara, hoe kan dit? zit er dan echt te veel hardware in mn pc of zo? soms gaat het gewoon goed, en draai ik een week of zo zonder ook maar 1 schijfbewerkingsfout, of wat dan ook. downloaden gaat goed, de pc is nog steeds wel snel, maar om nou 5 keer te resetten voordat ie eindelijk eens normaal opstart, is niet leuk.

  ik heb overigens na het inbouwen van de extra hardware nooit een nieuwe instal gedaan van windows of zo. de installatie stamt van ongeveer een jaar geleden, toen de 4 extra schijven er niet in zaten, en de 2 extra cd-branders ook niet, en de usb en raid PCI cards ook niet.

  HELP!?!? please… :cry: ik rijg binnenkort een nieuwe laptop, en dan wil ik deze desktop eindelijk als server hebben. ik heb overigens met een knoppix live cd geen errors whatsoever voor de uurtjes dat ik heb getest.
 • Nou ja, het korte antwoord is doe eens een nieuwe install. Windows van een jaar oud is eigenlijk al een beetje vragen om problemen, zeker als je veel installeerd/deinstalleerd ed.
  Doe een verse install en maak een drive image van de minimale configuratie waarin alles werkt en zet je "documents and settings" folder op een andere partitie als die waar windows op staat (gedeeltelijk tweakui/regedit).

  Werkt bij mij perfect na het terug plaatsen van de image is alles nog zoals het moet zijn bookmarks emails/email instellingen bureau blad alles is nog waar het moet zijn…maar dat is hier nog niet echt aan de oorde…
 • mn documenten staan zowiezo al op een andere schijf. die stonden nl eerst op die schijf in mn server, zodat ik altijd overal in huis mn docs had. ik wil zowiezo windows 2003 erop zetten nu…misschien is die wat beter in de omgang met zoveel hardware. en het moet uiteindelijk toch een server worden.
 • Is het geheugen getest met bv Memtest? Zijn er nog andere stabiliteitsproblemen (toevallige crashes)?
 • liep vanmorgen de kamer in, en toen had ie een BSOD. dus das best toevallig. heb anderhalf jaar geleden geheuegen getest met memtest, en 1 module had geloof ik wel een aantal foutjes. had hem snachts door laten lopen dus hij heb wel genoeg testjes gehad toen denk ik. daarom wil ik ook eigelijk overstappen op linux. die schijnt wat beter om te kunnen gaan met (semi) kapotte hardware?
 • [quote:ba74ef73e9]linux. die schijnt wat beter om te kunnen gaan met (semi) kapotte hardware?[/quote:ba74ef73e9]

  Wat denk je zelf?
  :-?

  Trouwens, harde schijven van 40 gig zijn niet meer de moeite om over te zetten, zeker in een server die al vol is. Voor heel weinig geld heb je al 200 gig harde schijven.

  Is het niet een idee om een losse (linux) server samen te stellen.
  Ik heb nog wel een gratis computer (pIII) die alleen nog geheugen hoeft.
  Dat is een beetje off topic maar je begrijpt wat ik bedoel hoop ik.
 • de 40gb gebruik ik voor het OS en is nog maar een jaartje oud (vervanging geweest van ouder kapotte hdd)…de rest van de schijven zijn data. en wat ik zelf denk? ik heb wel eens gelezen dat linux wat beter om kan gaan als er bijvoorbeeld een secotr of hoe dat dan ook heet op een geheugenchip, kapot is, of fouten geeft. linux spreekt deze simpelweg gewoon niet aan, en omzeilt zo het probleem.

  hoeveel mhz is die pIII trouwens van jou?!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.