Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB memory stick niet te benaderen

Anoniem
Frison
6 antwoorden
 • OS: WinXP Professional
  Laptop: DELL Inspiron 5150

  Eerst een korte voorgeschiedenis. Ik heb wat problemen gehad met de laptop waardoor deze 'spontaan' vastliep. Maar dit is nu verholpen.

  Wanneer ik een memory stick of externe HD aansluit om een van de USB poorten wordt deze netjes herkend, maar ik kan de schijf niet benaderen.

  De USB poorten zelf werken goed, want mijn USB toetsenbord en muis werken goed. Wanneer ik de laptop met de boot cd van mijn image software start kan ik wel de USB externe HD benaderen.

  Naar mijn mening is er dan ook ergens een driver corrupt geraakt. Mede omdat door het plots vastlopen van de laptop ook in ZoneAlarm iets corrupt is geraakt. Alleen Windows denkt dat alles correct werkt.

  Welke driver moet ik vervangen om mijn USB memory stick weer te laten werken?
 • Zover als ik weet regelen je chipset drivers je USB. Maar wat is precies de fout die je krijgt als je de apparaten probeerd te benaderen (ik neem aan dat ze gewoon een vrije drive letter krijgen toegewezen en ze in verkenner te zien zijn).
 • [quote:740ebb7a7d](ik neem aan dat ze gewoon een vrije drive letter krijgen toegewezen en ze in verkenner te zien zijn)[/quote:740ebb7a7d]
  Dit klopt.


  De melding hangt af van met welke applicatie ik de drive benader. De verkenner (explorer) geeft:

  The disk in drive G is not formatted.
  Do you want to format it now?

  Wanneer ik op de vraag van de verkenner "ja" antwoord krijg ik uiteindelijk de melding "Windows was unable to complete the format.". Gevolgd door "The disk in drive G cannot be formatted.".

  Met Total Commander krijg ik:

  Drive not found!

  Overigens heb ik de chipset drivers al een keer opnieuw geïnstalleerd. Maar helaas zonder resultaat.
 • :-? Het is mij nog steeds niet gelukt dit probleem op te lossen.
  Is er nog iemand die een goed idee heeft.
 • kennelijk is er dus iets met die poort in windows want als ik goed lees dan is die poort wél beschikbaar voor een hd zonder dat windows gestart is.
  moeten we daariot begrijpen dat in windows via die poort die externe hd evenmin te bereiken is??
  is die stick benaderbaar op een andere pc?
  kennelijk heb je meer dan twee usbpoorten: als je toetsenbord en muis eens via diezelfde weigerachtige poort probeert, wat gebeurt er dan?
 • [quote:010e0bee94="derkdejong"]kennelijk is er dus iets met die poort in windows want als ik goed lees dan is die poort wél beschikbaar voor een hd zonder dat windows gestart is.[/quote:010e0bee94]
  Klopt. We hebben image (Acronis TrueImage) op een andere laptop geplaatst. Daarne werkte daar ook de USB poort ook niet meer voor mass storage devices. Nadat op deze tweede laptop de oorspronkelijke image weer is teruggezet werkt de USB poort weer volledig.
  [quote:010e0bee94="derkdejong"]moeten we daariot begrijpen dat in windows via die poort die externe hd evenmin te bereiken is?? [/quote:010e0bee94]
  Correct
  [quote:010e0bee94="derkdejong"]is die stick benaderbaar op een andere pc?[/quote:010e0bee94]
  Ja
  [quote:010e0bee94="derkdejong"]kennelijk heb je meer dan twee usbpoorten: als je toetsenbord en muis eens via diezelfde weigerachtige poort probeert, wat gebeurt er dan?[/quote:010e0bee94]
  Nee, mijn laptop heeft maar twee USB poorten. Het toetsenbord en muis werken gewoon goed op de USB poorten die voor de USB stick niet werken.

  Als het goed is heb ik dit al in mijn oorspronkelijk vraag al gemeld, maar voor de duidelijkheid toch nog maar een keer. De USB stick wordt wel herkend; het krijgt netjes een drive letter toegekend. En in verwijderen externe hardware wordt de stick ook genoemd. Alleen wanneer de USB met bijvoorbeeld de Verkenner wilt benaderen krijg je meldingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.