Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD-brander blijft dvd+rw laden & lezen

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Bij mij is het geval dat als ik een aantal dvd+rw in mijn LG dvd-brander doe, de dvd-brander die schijfjes blijft laden en niet meer ophoudt.
  Is het nu zo dat ik die schijfjes ook helemaal niet meer kan gebruiken om te branden? Kan ik die schijfjes repareren?
  Het gaat om dvd+rw schijfjes van Nashua (ongeveer 3) en van Sony (ongeveer 2).
 • [quote:71599fb7e6="feike1977"]Bij mij is het geval dat als ik een aantal dvd+rw in mijn LG dvd-brander doe, de dvd-brander die schijfjes blijft laden en niet meer ophoudt. [/quote:71599fb7e6] Die LG brander is dus die GSA-4163B uit je onderschrift? Bij Kieskeurig staat er in een van de reviews
  [quote:71599fb7e6] P. Albers: De mediacode (stamper) zegt niet altijd alles over de mogelijke brandkwaliteit. Ik heb helaas ook wel eens problemen gehad met Arita. Ik haal altijd mijn firmware weg bj http://tdb.rpc1.org Daar kun je namelijk firmware vinden die het apparaat ook regiovrij maakt. Ik zelf haal altijd schijven van MAM-E, Traxdata of Verbatim. Minder bekende merken leveren na een tijdje lees of brandproblemen … helaas, want ze zijn wel een stuk goedkoper. (24-07-2005)
  [/quote:71599fb7e6] Heb je dvd+rw van Traxdata of Verbatim al eens geprobeerd?
 • Zijn die schijfjes dan beter dan Sony en Nashua?
  Is de uitval van deze schijfjes dan minder dan bij andere schijfjes?
 • [quote:ea7512ba24="feike1977"] Zijn die schijfjes dan beter dan Sony en Nashua? [/quote:ea7512ba24] Daar kan je alleen achter komen door het uit te proberen. Maar om hier toch een indruk over te krijgen, zou je ook nog in PC Consument van januari/februari 2006 een media massatest kunnen lezen. Daarin werden 34 dvd-schijven getest. Heb je dat blad niet, zou je het artikel als een PDF bestand kunnen downloaden op de site van Imation.
 • Ik heb dit probleem zowel met Nero als met Alcohol 120%. Ligt het alleen maar aan de dvd`s of ook aan de brander?
 • [quote:34ffaca017="feike1977"] Ik heb dit probleem zowel met Nero als met Alcohol 120%. Ligt het alleen maar aan de dvd`s of ook aan de brander? [/quote:34ffaca017] Maar deze vraag is al bijna twee jaar oud. Het zou inderdaad aan de brander kunnen liggen. Deze zou je kunnen proberen te testen via applicatie Nero cd dvd speed. Probeer de ScanDisk test. Zodat je daarna eventueel de brander kunt vervangen door een recenter exemplaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.