Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Drive letter

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Mijn USB stick gebruik ik regelmatig op verschillende computers. Telkens heeft deze dan een andere drive letter. Het gebeurt ook regelmatig dat een document bewerkt en opgeslagen in de ene computer op de andere niet te openen is. Ik neem de regels voor het verwijderen van een USB stick in acht.

  Ooit is mij verteld dat voor een goed en veilig gebruik van een USB stick, deze beter een vaste drive letter kan worden gegeven bijv. Z. Problemen met openen van documenten worden hierdoor voorkomen.
  Is dit juist of klopt het niet.

  Indien juist 0p welke kan een driveletter van USB stick worden gewijzigd
 • In principe kun je bestanden gebruiken onafhankelijk van de drive letter. Wel kunnen er aan een bepaalde drive en aan een bepaald bestand rechten worden toegekend (afhankelijk van je besturingssysteem), waardoor er beperkingen aan het gebruik optreden.

  Het is inderdaad handig om te zorgen dat je stick, op iedere pc waarop je de stick gebruikt, dezelfde drive letter krijgt. Zie hiervoor de handleiding of de (interne) help-functie van je besturingssyteem. Of vraag het de beheerder.
 • met de vastlopers heeft het niets te maken.
  Een driveletter wijzigen gaat als volgt:

  Uw extra schijven zoals CD rom, DVD, extra partities, netwerk, of memorysticks krijgen opeenvolgende letters. Deze kunt u wijzigen. Klik op CONFIGURATIE - SYSTEEMBEHEER - COMPUTERBEHEER - SCHIJFBEHEER (1 2 3 4 in volgorde op het plaatje). En klik op de schijven die u wilt wijzigen met de rechter muis knop.

  screenshot = 900 pixels vandaar de link.

  http://www.besidesdata.nl/opname/SITE/windowstherapie/schijven-andere-letters.jpg

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.