Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe harde schijf niet meer zichtbaar

Anoniem
gerben
6 antwoorden
 • Ik hoop dat iemand me kan helpen met onderstaand probleem:
  Sinds begin dit jaar in het bezit van een Maxtor One Touch II externe harde schijf van 200 Gb. Aangesloten via FireWire. OS is XP-home. Heeft probleemloos gewerkt echter bij opstarten van de week bleven de lampjes voorop de HD beide gelijktijdig snel knipperen. Alle(?) mogelijkheden voorzover ik weet geprobeerd maar kan hem niet meer zien of benaderen, ook op een tweede PC in huis wordt hij niet herkent, ook niet via de USB aansluiting. Betekent dit dat hij is overleden? of zijn er nog een mogelijkheden die ik kan proberen?
  Alvast bedankt voor de moeite,
  groeten,
  Rudolf
 • [quote:3853bbe93f="rudolfo48"]Maxtor One Touch II externe harde schijf van 200 Gb. (..) Heeft probleemloos gewerkt echter bij opstarten van de week bleven de lampjes voorop de HD beide gelijktijdig snel knipperen.[/quote:3853bbe93f] Maar als je de externe HD alleen op de voedingsadapter aansluit (dus nog niet op de pc), welk lampje brandt er nu? Dan zou dus alleen het groene lampje constant behoren te branden. Dus geen geknipper. Wellicht is de voedingsadapter niet meer in orde.
 • Ook dan blijven beide lampjes snel knipperen, maakt geen vreschil als HD met de PC wel of niet is verbonden.
 • Nog even een aanvulling, op de voedingsadaptor brand het lampje constant groen.
 • [quote:902302ca4c="rudolfo48"]Ook dan blijven beide lampjes snel knipperen, (..) Nog even een aanvulling, op de voedingsadaptor brand het lampje constant groen.[/quote:902302ca4c] Wat je dan nog kunt proberen staat in de Maxtor Knowledge Base. Klik dan op de "How to troubleshoot a Faulty Power Supply for Maxtor External Hard Drives" link.
 • Je link geprobeerd, powersupply lijkt in orde, probleem blijft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.