Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

problemen met programma's na herinstallatie

Anoniem
Frison
5 antwoorden
 • Ik kreeg ernstige problemen met Windows XP Home SP2 zodat ik niets meer kon bereiken. Uiteindelijk heb ik de C-schijf opnieuw geformatteerd en Windows opnieuw geïnstalleerd. Ik heb vervolgens alle programma's er weer op gezet of dat geprobeerd althans. Nu loop ik steeds tegen het volgende probleem aan: als ik een programma installeer krijg ik de melding: "Error 1327. Invalid Drive: E:\". Ik kan daarna alleen nog op de knop OK drukken en dan wordt de betreffende installatie afgebroken. Van alle programma's gebruik ik óf de originele cd's óf de originele downloadbestanden. De C-schijf is door Windows bij de herinstallatie geheel geformatteerd; ik koos NIET voor de snelle formattering! In de pc heb ik twee schijven van 40 gig; buiten de pc heb ik twee grote backupschijven (160 en 250 gig). Door de langzame groei van de pc had ik die schijven de vaste letters F en J toegedeeld. De letter E heb ik niet toegedeeld aan een schijf - die letter werd steeds gebruikt voor andere verwisselbare schijven zoals een camera etc. Dat heeft dus jaren goed gewerkt. Nu heb ik opnieuw die letters aan die grote externe schijven gegeven. Als ik mijn camera aan de pc hang krijgt deze ook keurig de letter E toegedeeld. Als ik de bewuste foutmelding krijg en ik doe dan alles opnieuw nadat ik alsnog een camera heb aangesloten, zodat de schijf E bestaat, gaat alles goed en loopt de installatie door. Maar ik heb natuurlijk geen zin om voor iedere installatie mijn camera aan te sluiten. Omdat ik met een paar programma's die grote externe schijven gebruik, is het ook erg vervelend als ik die schijfletters zou moeten veranderen. Dus hoe kom ik van die stomme foutmelding af?
  Na de eerste foutmelding heb ik met Powerquest Partition Magic Drivemapper E naar D laten veranderen, maar daardoor is er niets gewijzigd.
  Ik heb ook PowerToys geïnstalleerd en via TweakUI ingesteld dat ik 'autologon' wil omdat ikzelf de enige gebruiker van de pc ben. Na deze herinstallatie wordt na iedere installatie van een nieuw programma die instelling weer teruggezet. Ook dat irriteert mij.
  Ook heb ik via TwaekUi even gekeken naar de 'special folders'. Daar stond ook al tot mijn verbazing als documentenmap 'E:\Mijn documenten' terwijl Mijn documenten altijd op de D-schijf stonden en ik die er nu weer op heb gezet. Ik heb wel die 'special folders'-instelling naar D:\Mijn documenten veranderd, maar de foutmelding blijft! Ra,ra!
  Kan iemand mij helpen?
  Weet iemand wat er aan de hand kan zijn? Ik kan niet begrijpen hoe een dergelijke verwijzing naar een niet bestaande schijf op kan treden als de systeemschijf helemaal geformatteerd is én sommige programma's vanaf een cd worden geïnstalleerd; op die cd kan immers niets opgeslagen zijn?!
 • Waarschijnlijk is er met de (her)installatie van Windows XP toch iets met de E:\ drive gebeurt. Ik ben bang, dat er ergens in Windows een verwijzing staat naar deze drive letter en je zal dus de regedt32 even moeten gebruiken, om naar "E:\" te zoeken en die dan aan te passen aan je huidige situatie.
 • Wat waren de problemen voorheen? Heb je je hardware ook getest?
 • Ik had vantevoren alle drives gecontroleerd met chkdsk en er waren geen fouten gevonden.
  De problemen die ik had waren dat er geen programma meer geopend kon worden en dat trad volkomen onverwachts op: 's avonds normaal afsluiten en de volgende dag een groot probleem. Niet via 'start/uitvoeren' én niet via dubbelklikken op een exe-bestand. Steeds kreeg ik de melding dat Windows het juiste bestand om het andere bestand te openen niet kon vinden. Als ik bijv via de Verkenner een programma probeerde te starten, zag ik wel het betreffende exe-bestand staan, maar dubbelkilikken hielp niet - dan kreeg ik de foutmelding weer. Alle icoontjes op mijn bureaublad waren ook vervangen door algemene windowsicoontjes.
  De enige 'vooraankondiging' zou kunnen zijn dat de hele pc langzamer was geworden én er steeds vaker afsluitproblemen optraden. Ik dacht er al over om alles eens opnieuw te installeren, maar was druk bezig met het afronden van een project en kwam er dus nog niet aan toe.

  Ik heb nu via regedt32 gezocht naar E:\ en gevonden dat ook 'my music' en 'my pictures' verwezen naar E:. Ik hoop dat het nu over is, maar hoe dat zo kon gebeuren blijft een raadsel waar ik best graag antwoord op zou willen hebben.

  Maar ook het steeds weer terugzetten van de autologon-instelling verbaast me. Hoe kan dat nu gebeuren?
  Dank voor jullie reacties.
 • Een harddisk test je niet met chkdsk, maar met de tool van de fabrikant.
  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.