Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer blijft hangen tijdens opstarten.

5 antwoorden
  • Gisteren zat ik lekker een film te kijken op de computer toen hij opeens bleef hangen. geen probleem dacht ik. ik ga wel ff opnieuw opstarten. maar toen begon het. Eerst bleef hij de heele tijd hangen, tijdens het herkenen van de videokaart, tijdens de bios, tijdens het laden van windows. dus echt veer kom ik zo niet. ik kan ook mijn toetsenboard niet gebruiken, krijg bij het laden van de bios,geheuge,ide te horen dat er geen toetsenboard is aangesloten. heb zelf een USB toetsenboard en die herkende hij normaal. wel. later was opeens ook het beeld weg. die kreeg ik ook niet meer terug. hoor wel het piepje bij het opstarten, maar dat is het ook. kan mij iemand helpen met dit probleem? heb zelf een asus p4p800 moederboard met een 3.2 GHZ pentium 4 800 MHZ processort en 1 GB geheuge (2x 512 MB). een IDE Controller is ook ingebouwd en daar staan all mijn ide schijven op. op de ide poort van het moederboard staat alleen mijn dvd-speler. heb ook 2 s-ata aansluitingen waarvan ik de primary gebruik voor het windows. 2de is niet in gebruik. heeft iemand een idee hoe dit kon gebeuren en weet ook hoe ik dit probleem verhelpen kan? alvast bedankt. groet, cybertronics
  • Alle niet direct nodige hardware verwijderen en dan proberen op te starten. (eventueel in veilige modus) Ook even je BIOS resetten (lees even je mb beschrijving hoe dat te doen) Start de PC dan wel, dan één voor één de verwijderde componenten weer terug plaatsen net zo lang, tot het fout gaat, dan weet je hoe het komt.
  • Had ik al gedaan. maar doet nog steeds niks. krijg ook geen beeld meer voor lange tijd. misschien anders nog suggestie's? zou het aan de graphische kaart kunnen liggen?
  • Ja, er blijft weinig over hè, als je tenminste alles al verwijderd heb. Vergeet ook niet, om het geheugen indien uit meerdere modules, in gedeeltes te verwijderen. Koppel de harddisk(s) en CDdrive(s) los en start van een bootfloppy enz. Werkt het dan nog niet, probeer een andere videokaart zou ik zeggen.
  • Heb nu het volgende gedaan. alle hardware eruit gehaald. en alleen de primary hdd met de videokaart. -> nog steeds geen beeld. ook geheuge minimaal gehouden. -> nog steeds geen beeld. andere geheuge bank gebruikt. -> nog steeds geen beeld. andere videokaart gebruikt. -> nog steeds geen beeld. heb geen video on board. dus daaran kan het ook niet liggen. zou misschien de AGP slot kapot zijn? en hoe zou zoiets kunnen gebeuren? ben nu langsaam echt radeloos

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.