Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kan PPC niet pairen met Laptop

Anoniem
Comp-Freak
3 antwoorden
 • Ik zal graag mijn Qtek 9100 willen laten synchroniseren middels Bluetooth. Alle com poorten heb ik ingesteld etc. Ik heb ingesteld dat mijn 9100 niet ontdekt wordt. Nu doe ik een verzoek van mijn 9100 naar mijn Belkin BT adapter. Ik krijg nooit de vraag of ik de toegangscode in moet voeren. Nu weet ik niet of dit ligt aan mijn 9100 of aan mijn Belkin/ Driver. Is er iemand die probleem al eens eerder heeft gehad? Ik lees namelijk overal dat het verzoek van de 9100 af moet komen.

  Ik heb het volgende gevonden op de Qtek site:

  [i:03861fac24]Support: Qtek 9100
  How do I sync my Pocket PC with my computer via Bluetooth?

  1. Install Activesync.
  2. Connect phone to USB cable and computer and let activesync run once. 3. Disconnect USB cable.
  4. On your Computer's Bluetooth software YOU MUST add a com port before you set your phone to discoverable.
  5. On Active Sync on Computer click "Connection Settings" and make sure it is using your com port from step 4.
  6. Set your pc to discoverable.
  7. On your Phone go to Bluetooth / devices / New. Select your computer and enter pin on phone and PC.
  8. Go to Active Sync on your phone and click "Connect via Bluetooth". Note: the com port must be added before you discover the computer from you phone.[/i:03861fac24]

  Ben dus bang dat dit aan de Bluetooth adapter ligt.

  Wie o wie?
 • Volgens mij werken idd niet alle bluetooth dingen altijd goed samen met elkaar. Ik heb verder weinig ervaring, hoewel ik een weekje terug een keer een nokia telefoon heb laten verbinden met een pc.

  1. usb bluetooth adapter erin, winxp installeert deze en rechtsonder in het systeemvak komt zon blauw BT icoontje.
  2. telefoon instellen dat bluetooth aanstaat.
  3. rechter muis op dat icoontje en dan iets in de zin van: apparaat toevoegen.

  Dan volg je de stappen op het scherm. Nu weet ik niet meer helemaal hoe het ging, maar een van de 2 geeft een code die je op de ander in moet voeren.

  4. wil je nu bijv wat van de foon naar de pc verzenden, doe je rechtermuis op het BT icoon en klik je op bestand ontvangen. Dan kan je op de telefoon een bestand verzenden, de pc zal dan vragen waar dat bestant op te slaan.
 • Wanneer ik vanaf mijn PC het request stuur dat ik ik wil pairen dan werkt alles normaal. Helemaal geen problemen. Helaas zoals op de qtek site beschreven staat dien je het vanaf het device te doen.

  Ik heb ook met een blackberry naar mijn PC een request verstuurd en ook dit kwam niet binnen. Ben nu dus eigenlijk zeker dat dit aan de adapter ligt. Heb een nieuwe adapter gekocht maar helaas zaten daar "dezelfde" drivers bij. Ondanks het geen Belkin maar een Trust BT adapter is.

  Vreemde is ook dat ik bij het installeren van de drivers op mijn laptop waarschuwingen krijgen dat het geen gecertificeerde drivers zijn terwijl ik die melding niet krijg wanneer ik het op mijn desktop PC's doe.

  Aangezien de Outlook die ik gebruik op mijn laptop is, wil ik het toch graag daar aan de praat krijgen zodat ik active sync kan gebruiken.

  Thanks voor je antwoord, misschien dat je met deze informatie toch gerichtere tips kan geven. Want helaas :( het werkt nog niet….

  Groet,
  Ronald

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.