Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Het grote HCC-dagen 2006 topic

Anoniem
Hans.Vosman
69 antwoorden
 • Gezien het succes van vorig jaar ook dit jaar weer een HCC-dagentopic. Post hier al je vragen, tips, nieuwtjes, discussies, etc. over de komende hcc-dagen.

  Ik heb in de startpost al de nodige info opgenomen, heb je suggesties/aanvullingen post ze dan hieronder of stuur een PM.

  Blijf a.u.b. on-topic, en maak er geen slowchat-topic van!

  [b:d00e151db0]Algemeen[/b:d00e151db0]

  Wanneer: vrijdag 24 t/m zondag 26 november
  Waar: Jaarbeurs Utrecht
  Openingstijden: 10:00 - 17:00

  In verband met de drukte is het het eenvoudigst om met de trein te komen, de jaarbeurs ligt op een paar minuten lopen van Utrecht CS.

  Mocht je toch met de auto komen, dan kan je hier een routebeschrijving vinden.

  Parkeerkosten bij de jaarbeurs zijn € 10,- per dag.

  [b:d00e151db0]Kaarten[/b:d00e151db0]

  Kinderen tot en met 5 jaar gratis
  Kinderen van 6 tot en met 11 jaar € 7,50
  Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar € 15,-
  Combikaart hcc!dagen / Gameplay € 20,-

  Voorverkoop kan via ticketbox. Hier zijn wel extra transactiekosten aan verbonden, maar je hoeft niet in de rij voor de kassa.

  Leden van de HCC hebben gratis toegang (behalve als je een basislidmaatschap (tientjeslid) hebt, dan krijg je een flyer voor 50% korting thuisgestuurd). De Computer!Totaal van december met daarin de kaartjes geplakt heb je als het goed is afgelopen week ontvangen. Niks ontvangen? Kijk dan hier.

  Nieuw dit jaar is dat er apart betaald moet worden voor het games-gedeelte (ook voor HCC-leden). De kosten bedragen € 5,-! :(

  [b:d00e151db0]Beurs[/b:d00e151db0]

  Een plattegrond van de beurs vindt je hier.

  En hier staat een overzicht van de deelnemende bedrijven en de bijbehorende standnummers.

  Ten opzichte van de voorgaande jaren is de indeling aardig door de war gegooid. Er is een hal minder met marktkraampjes en verder is het games-gedeelte niet meer vrij toegankelijk.

  Voor info over de HCC-groeperingen op de beurs, zie dit artikel.

  [b:d00e151db0]Koop-tips[/b:d00e151db0]

  Verdiep je voor je van huis gaat goed in de actuele prijzen van de producten die je denkt te kopen, dit kan via Tweakers Pricewatch. In tegenstelling tot voorgaande jaren komt er geen aparte pricewatch voor de hcc-dagen.

  Standhouders hebben vaak ook een winkel of webshop, dus ervaringen van andere klanten kan je vinden in de Tweakers shopservey.

  Meestal is er wel een stand met internettoegang (bv. van een provider), zodat je op de beurs deze sites ook nog kan raadplegen.

  Dit jaar is de ook deHCC testbank weer aanwezig, hier kan je als HCC-lid gratis je aankopen laten testen. Dus als het niet werkt kan je direct terug naar de kraam om te ruilen. (http://www.testbank.hccnet.nl/)

  [b:d00e151db0]Meeting[/b:d00e151db0]

  Indien er mensen zijn die net zoals verleden jaar een meeting willen houden, laat het dan weten in het topic.

  [b:d00e151db0]Links[/b:d00e151db0]

  site HCC Dagen 2006

  site Gameplay 2006

  Topic HCC-dagen 2005
 • Het lijkt er echt op alsof de HCC-beurs zijn grootste tijd gehad heeft. :(
  Er is 1 hal minder (was vorig jaar feitelijk al zo) en het absurd hoge bedrag voor de spelletjes-beurs klinkt echt naar zakkenvullen …

  Ik ben op zich best benieuwd of het zijn geld waard zal zijn, want het spellen-gedeelte dat tot nu toe bij de HCC-beurs hoorde was nog geen stuiver waard.
  En nu is er een complete hal voor met extra entree ?
  Hoe krijgen ze dat voor elkaar ?

  Ach … genoeg gezeverd voor deze allerlaatste keer.

  Ik moet dit jaar op vrijdag werken, dus het wordt de gigantisch drukke zaterdagmorgen dit keer.

  Hopelijk is er deze keer wel wat de moeite van het fotograferen waard, want dat viel vorig jaar vies tegen tov de keer daarvoor.
 • Effe een schaamteloze copy / paste van GoT:

  Volgens mij waren de 2 main-verkoophallen al gehalveerd (hing een gordijn) ten opzichte van 2004. Ik had op de 2004 beurs nog wel wat gehaald, dagje uit en 't was niet echt duurder dan internet en verzendkosten. Echter vorig jaar waren de hoofdonderdelen soms véél duurder dan op internet. Daarnaast zijn er qua high tech snufjes geen grote noemenswaardige primeurs of demo's, is het druk en loop je om de 2 meter tegen een refill stand aan. Nee vorig jaar was echt de laatste keer.

  Volgens mij is trouwens het hele beursprincipe aan het verminderen door internet, Cebit schijnt al niet meer te zijn wat het vroeger was, de E3 beurs is al opgeheven. Ik denk dat dit komt doordat dezelfde informatie ook via internet te verkrijgen is.
 • Als je de lijst van standhouders bekijkt dan lijkt het dit jaar nog erger.
  Er zijn maar 3 computerwinkels (Mycom, Computerland, Chicon) die er hun spullen verkopen.
  Ik vraag mij serieus af wie een zaak als "Bartels industrielijmen" heeft durven toelaten.

  Schijnbaar is de beurs alleen maar nog interessant voor de verkopers van cd/dvd-r's (hoeveel zouden er dit jaar in beslag worden genomen ? En al die backups van internet vreten discs …), inkt (tja … al die hoesjes voor die illegale films afdrukken kost nogal wat inkt) en kabels …

  Het heeft waarschijnlijk meer met de hoge standhuur (waardoor dat beetje marge als sneeuw voor de zon verdwijnt) en afnemende belangstelling voor doe-het-zelf pc's te maken dan met de concurrentie van webshops.

  Misschien tijd dat zelfs de HCC eens nadenkt over het opheffen van de beurs ?
 • Inderdaad, de afgelopen jaren waren er gewoon te veel inkt / kabel standjes. Handig als je iets zoekt, maar die hoge entreeprijs dempt de vreugde toch wel weer.

  Ik denk er nog even over na of ik nou ga of niet.. :-?
 • Ik ga zeer waarschijnlijk zondag (samen met Jayday). Ik heb al een kaartje.. Maar zoals ik het zo hoor wordt het steeds minder.. Ik ga toch even kijken. Gaan er nog meer mensen zondag? (evt een meeting?) :wink:
 • Ik wil vrijdag en zaterdag gaan. Ik ga helpen bij de DOSgg. Zondag zit er voor mij niet in.
 • Ik had ook wel op zaterdag gewilt maar dan moet ik werken. Vrijdag overdag naar school en 's avonds ook werken dusja, dan blijft alleen zondag nog over :cry:
 • [quote:eeb458c4fc="JaFO"]
  Ik ben op zich best benieuwd of het zijn geld waard zal zijn, want het spellen-gedeelte dat tot nu toe bij de HCC-beurs hoorde was nog geen stuiver waard.
  En nu is er een complete hal voor met extra entree ?
  Hoe krijgen ze dat voor elkaar ?
  [/quote:eeb458c4fc]

  Verleden jaar had je naast de gameshal op de hcc-dagen ook nog een aparte beursje ongeveer een maand voor de HCC (PU Gameplay). Deze evenementen hebben ze nu samen gevoegd. Officieel onder het motto dat de grote spelers in de gameindustrie dan makkelijker/eerder komen, maar het lijkt me ook een staaltje zakken vullen. Als ik zo kijk wat ze bieden is het niet superveel nieuws, of je moet voor de uitreiking van de TMF gameawards gaan.

  Ik zal waarschijnlijk die € 5,- wel lappen, wil toch wel even die WII en PS3 uitproberen. Heel toevallig dat ze toegang invoeren in het jaar dat er twee nieuwe consoles worden geshowed. :wink:

  [quote:eeb458c4fc="JaFO"]
  Schijnbaar is de beurs alleen maar nog interessant voor de verkopers van cd/dvd-r's (hoeveel zouden er dit jaar in beslag worden genomen ? En al die backups van internet vreten discs …), inkt (tja … al die hoesjes voor die illegale films afdrukken kost nogal wat inkt) en kabels …

  Het heeft waarschijnlijk meer met de hoge standhuur (waardoor dat beetje marge als sneeuw voor de zon verdwijnt) en afnemende belangstelling voor doe-het-zelf pc's te maken dan met de concurrentie van webshops.
  [/quote:eeb458c4fc]

  Het is idd waar dat je voor een upgrade van je pc beter bij een webshop terecht kan. HCC-dagen is toch vooral dumppartijen en wat er nieuw ligt heeft meestal een reguliere prijs. Dat is ook de reden waarom tweakers geen aparte pricewatch meer doet. De beste aanbiedingen zijn gelijk aan de reguliere pricewatch, dus het loont de moeite om veel tijd en energie te steken in een speciale hcc-pricewatch.

  Ik denk ook niet dat je de HCC-dagen meer als een koopjesmarkt moet beschouwen, maar meer als een dagje uit. Lekker langs de kraampjes/stands/hhc-hal struinen en eventueel een toevallige leuke gadget/aanbieding meenemen.

  Ik ga zelf in ieder geval op vrijdag en mogelijk ook nog even op zaterdag of zondag (afhankelijk of we met een hal minder nu wel alles vol hebben, of dat er zelfs dan nog onbenutte ruimte is.). :wink:
 • ik ben er alle dagen op de stand van hcc!clubperfect
 • [quote:4a110e5dcb="PS"]…

  Ik zal waarschijnlijk die € 5,- wel lappen, wil toch wel even die WII en PS3 uitproberen. Heel toevallig dat ze toegang invoeren in het jaar dat er twee nieuwe consoles worden geshowed. :wink:
  [/quote:4a110e5dcb]
  Zouden ze wel een PS3 durven te vertonen ? Op Ebay zie je ze al voor 2000$ …
  Wii lijkt me pas echt leuk, maar daar zullen wel wachtrijen voor staan (tenzij wij hollanders daar te nuchter voor zijn ;))

  [quote:4a110e5dcb]…Ik denk ook niet dat je de HCC-dagen meer als een koopjesmarkt moet beschouwen, maar meer als een dagje uit. Lekker langs de kraampjes/stands/hhc-hal struinen en eventueel een toevallige leuke gadget/aanbieding meenemen.
  [/quote:4a110e5dcb]
  Maar dat is juist wat het 'vroeger' was. Lekker al die hallen aflopen en kijken of er iets nieuws/aardigs was. Met al die inkt/cd-handel is daar niks leuks meer aan. Goed … er staan nu wel wat 'grote' jongens, maar dat zijn puur info-stands geworden die alleen gebakken lucht verkopen. Grappig overigens dat MS lijkt te ontbreken terwijl ze Vista hadden kunnen demonstreren, tenzij ze wel bij het spelletjes-deel aanwezig zijn om Sony een klap te verkopen …
 • Ik denk dat Microsoft liever z'n geld aan het winnen van marktaandeel op de consolemarkt uitgeeft dan aan het promoten van een windowsversie die de meeste mensen toch automatisch meekopen bij een nieuwe pc. Volgens mij staan ze nu al enkele jaren alleen in het gamesgedeelte.

  Ik hoop dat de wachtrijen een beetje meevallen, met name bij de Wii moet het toch mogelijk zijn om zo vlak voor de launch met een groot aantal consoles op een beurs te verschijnen. Misschien voor de zekerheid de DS maar mee om me te vermaken in de rij. :wink:
 • is het op vrijdag ook maar van 10 tot 5 of is het langer.
  anders moet ik zondag gaan en daar heb ik niet zo'n zin in
 • Openingstijden van de HCC-dagen zijn alle dagen van 10:00 tot 17:00. Avondopenstelling is (helaas) iets uit het verre verleden. :wink:

  alleen het games-gedeelte is vrijdag iets langer open (tot 18:30) in verband met TMF-awards.
 • Ga al een aantal jaren naar de HCC dagen maar elk jaar is het weer een beetje minder. Ik heb gelukkig een gratis kaartje en ik woon in de buurt anders was ik niet meer gegaan. De enige die nog wat leuke aanbiedingen had vorig jaar was Mycom en bovendien waren die vrij snel uitverkocht.
 • Poeh, alweer tijdje terug dat ik hier geweest ben (geen RSS he…). Ik zag dat iemand al de traditionele topic gemaakt had ;) Ik ga dit jaar weer. Ik heb op dit moment niet zoveel geld om uit te geven, maar ik vind het een erg leuk uitje gewoon. Als iemand weer een meeting wil organiseren, ga je gang, maar ik haak deze keer af, ik kom hier toch niet zo vaak meer en het was vaak nog vrij lastig optijd bij de meeting te zijn ;)
 • Welke dag gaat men?
  Ik moet nog even kijken, misschien toch maar vrijdag.
  Voor de koopjes ga ik niet, meer beetje rondkijken, games spul bekijken.
  Heel misschien een HTPC kastje zoeken…
 • even 2 vraagjes:

  1. waar moet je de kaartjes voor het games-gedeelte kopen?
  2. Is de zondag over het algemeen wel leuk (ik kan dit jaar alleen op zondag)

  Ik heb vrijkaartjes via C!T en ben niet van plan een pc bijelkaar te scharrelen ofzo. Enigste wat ik evt ga kopen is dvdtjes en een icepad.

  bedankt :)
 • Kaartjes voor het gamesgedeelte kan je gewoon ter plekke kopen, op vertoon van je HCC-entreekaart hoef je dan "slechts" 5 euro te betalen.

  Zondag is niks mis mee als je niet per se allerlei dingen moet hebben die weleens uitverkocht zouden kunnen zijn (daar vallen dvdtjes en muismatten denk ik niet onder :wink: ). Soms willen ze ouwe meuk in prijs verlagen om ervan af te komen. Gamesgedeelte schijnt gezien de voorverkoop op zaterdag druk te worden. Dus zondags heb je misschien wat meer kans om een Wii of ps3 te mogen poberen.
 • Ik heb vrijdag school dus ik ga zaterdag met Zenos.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.