Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

dvd brander en cd brander probleem

Anoniem
1967coupe
22 antwoorden
 • ok zal ik checken, ik hou jullie op de hoogte.
  Kan iemand me vertellen hoe het aangegeven moet staan in de bios??

  Gr
  Rene
 • het zou zo maar kunnen dat de kabel die de beide cd-apparaten met het moederbord verbinden niet goed (meer) is aangesloten.
  dat eerst nagaan, en vervolgens (hoewel eerder wellicht makkelijker is…) kijken of het ene apparaat master en het andere slave is gejumperd.
  hoe dat moet zitten is achterop elk cd-apparaat aangegeven.
 • Hallo, ik heb een probleem zowel met de cd brander als de dvd brander in mijn computer. Ik kan ze totaal niet aansturen. Als ik het scherm "deze computer" open dan staan ze er helemaal niet in??? De dvd brander kan wel open en dicht maar dan is het ook afgelopen.
  Wie o wie kan me hiermee helpen?

  Groeten
  Rene
 • Is dit plotseling opgetreden?\ws Mal/spyware, kijk bij P&B voor hijackThis.
  Is t al langer aanwezig ?
  Ga naar hardware , verwijder stuurprogramma's en start opnieuw op, goede kans dat ze weer werken
 • [quote:f4758b03cf="1967coupe"]zowel met de cd brander als de dvd brander in mijn computer. Ik kan ze totaal niet aansturen. Als ik het scherm "deze computer" open dan staan ze er helemaal niet in?[/quote:f4758b03cf] En check deze discussie over verdwenen CD-Rom en DVD speler uit Deze Computer.
 • ik kan geen hardware verwijderen want de hele computer geeft nergens aan dat er een cd en dvd brander inzitten.
  de 2 andere tips heb ik ook geprobeerd zonder resultaat dus wie heeft er nog een idee?

  Rene
 • Zit er iemand in de buurt van Dalfsen die mij kan helpen??

  Groeten
  Rene
 • [quote:63cf3ed7eb="1967coupe"] ik kan geen hardware verwijderen want de hele computer geeft nergens aan dat er een cd en dvd brander inzitten. [/quote:63cf3ed7eb] Bedoel je dat jouw cd en dvd brander ook niet meer getoond worden in Apparaatbeheer? Of ook niet worden gevonden door het BIOS? Had je de data kabel(s) van de cd en dvd brander nog gecheckt?
 • En geef eens antwoord op mijn eerder vraag.. hoelang bestaat dit probleem al. heb je een erder herstelpunt teruggezet??
 • nee worden ook niet meer getoond in apparaatbeheer.
  Kan het zijn dat de jumpers niet goed zitten? En voordat ik windows opstart kun je in een menu terechtkomen als je op F1 of del drukt. Hoe moeten de instellingen daar dan staan?

  Ik heb geen flauw idee hoe lang dit probleem bestaat. In ieder geval nadat ik de dvd brander erin heb gezet. Bovenin zat een cd brander, die heb ik verhuist naar beneden. En bovenin zit nu de dvd brander.

  Groeten
  Rene
 • [quote:9c3f9a1957="1967coupe"] Kan iemand me vertellen hoe het aangegeven moet staan in de bios? [/quote:9c3f9a1957] Dat hangt af van het merk en type pc/moederbord die je hebt. Maar als je cd en dvd brander correct zijn aangesloten/gejumperd, dan zou je deze bij het opstarten of het aanzetten van de pc, voorbij moeten zien komen. Zoals je kunt zien bovenaan deze afbeelding van een opstartende pc. Het kan zijn dat een merk pc deze info niet toont.
 • het vervelende is dat dit scherm bij mij een fractie in beeld komt, te kort om echt te kunnen zien wat hij aangeeft.

  Rene
 • Dan kun je proberen in het BIOS te komen. De toets die je moet indrukken om in het BIOS te komen wordt meestal getoond tijdens het opstarten. Dat zou bijvoorbeeld de Del toets kunnen zijn. Gebruikelijk is

  Main

  Primary Master [Auto]
  Primary Slave [Auto]
  Secondary Master [Auto]
  Secondary Slave [Auto]

  Door 1 er van te selecteren via de pijltjes toetsen gevolgd door [Enter] [Esc]
  Bij mij wordt dan het gedetecteerde ide apparaat getoond.

  Als dat allemaaal niet werkt, meld dan je merk/type moederbord. Krijgen je cd brander als de dvd brander nog wel een drive letter toegewezen, als je de pc opstart met een Win98Se oem opstart diskette.
 • heb in de bios alles op auto staan. De 2 harde schijven detecteert hij en bij de andere 2 gaat hij detecteren maar vind niks. Kan dit aan de kabel liggen en zoja welke?
  De dvd brander kan wel open en dicht dus er zal spanning op staan. De ander doet helemaal niks.
  Oja de een staat op master en de ander op slave dus dat is ook goed.

  Groeten
  Rene
 • [quote:49e52d82eb="1967coupe"] bij de andere 2 gaat hij detecteren maar vind niks. Kan dit aan de kabel liggen en zoja welke? [/quote:49e52d82eb] Aan de IDE datakabel die je voor je cd en dvd brander gebruikt. Gebruik bij voorkeur een ronde IDE datakabel.
  [quote:49e52d82eb="1967coupe"]Oja de een staat op master en de ander op slave dus dat is ook goed. [/quote:49e52d82eb] Dat is goed. Je zou ook Cable Select kunnen proberen. Alleen moeten dan wel beide IDE apparaten op dezelfde datakabel op Cable Select staan. Het IDE apparaat aan het einde van de datakabel wordt dan de Master.
 • de datakabel is dat die brede platte? Met die 8000 aansluitingen?

  Rene
 • [quote:4d83aed1e8="1967coupe"] de datakabel is dat die brede platte? Met die 8000 aansluitingen? [/quote:4d83aed1e8] Plat en breed inderdaad. Deze is 40 polig. Op de Duitstalige WikipediA staat zowel een afbeelding van de 40- en 80 aderige kabel.
 • dan ga ik die eens vervangen kijken wat er dan gebeurt.
  Ik hou je op de hoogte

  Rene
 • kabel vervangen werkt ook niet. Heb er nu nog een probleem bij, bij het opstarten maakt mijn harde schijf een tikkend geluid. Detectie in Bios ziet hem niet, ik ga bios in en weer uit en dan detecteert hij hem wel. Aan deze instelling is niet s verandert. Ben bang dat mijn comp het gaat begeven.

  Rene
 • in elk geval ziet het ernaar uit dat je hd het gaat begeven.
  als de sodemieter backuppen dus, liefs door de schijf in een andere pc te hangen (want brander doet het immers(?) nog steeds niet?)
  je zult nu eerst dit probleem moeten tackelen.
  na backuppen de schijf onderzoeken met een diagnoseprogje wat je bij de fabrikant kunt halen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.