Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Inschakelen randapparatuur

Anoniem
c.koning
9 antwoorden
 • Is je PC dan verzegeld, en hoe moet het dan met de garantie als je wat geheugen wil bijplaatsen of ontstoffen.
  Gewoon open die kast en afnemen van een molex toch!
 • Er zijn voedingen waar je een standaard molex connector aan de achterkant in kunt prikken. Verder heb je wel speciale insteekkaarten voor het aansturen van electrische schakelingen.
 • [quote:c989cb0bb5="gerben"]Er zijn voedingen waar je een standaard molex connector aan de achterkant in kunt prikken. Verder heb je wel speciale insteekkaarten voor het aansturen van electrische schakelingen.[/quote:c989cb0bb5]
  … En ook daar moet je kast voor open :lol:

  Er is trouwens volgens mij geen 12 V aansluiting standaard aanwezig in je I/O scherm, wel 5 V geloof ik in de seriëele poort, en ook daar kan je met moeite een LED'je opzetten coor 'ie eruit knalt 8)
 • L.S.
  Is er achter op een PC een aansluiting waar ik 12 volt uit kan halen om veilig een relais te sturen? Eventueel via een stuurschakeling. Het doel blijkt uit de titel.
  Bij mijn vorige PC had ik 12 volt uit het inwendige gehaald. Dat stelt niets voor maar ik wil mijn nieuwe PC nog even niet openen. Garantie!
  Vr. gr. Kees Koning.
 • Je kunt de kaart of voeding er ook door de winkel in laten zetten. :-)

  De serieële poort wordt inderdaad ook wel eens gebruikt voor aansturen van schakelingen. Misschien wel slim om er een stukje electronica tussen te zetten, zodat de boel niet overbelast kan raken. Moet wel te vinden zijn bij conrad.nl denk ik.
 • Op de USB, gameport en de muis/toetsenbord aansluiting staat 5V. Maximum stroom is meestal wel begrensd (<100mA). In ieder geval verstandig om dat beperkt te houden. Op de seriele poort kunnen wel spanningen gehaald worden, stroom mag/kan (?) beslist niet te groot worden. Of je er wat aan hebt? Er bestaan zuinige relais (<20 mA), de meeste vragen toch wel wat meer stroom.
 • Gewoon de kast open. Het is belachelijk dat dat niet mag, want het zal de levensduur zeker verlengen wanneer de pc 1*per jaar ontstoft word…. en daarvooor moet de kast open….. en daartégen kan de winkelier niks inbrengen. :D
 • [quote:bb427fc80e="tinus89"]Gewoon de kast open. Het is belachelijk dat dat niet mag, want het zal de levensduur zeker verlengen wanneer de pc 1*per jaar ontstoft word…. en daarvooor moet de kast open….. en daartégen kan de winkelier niks inbrengen. :D[/quote:bb427fc80e]
  Als het sealtje verbroken is ben je net zo goed je garantiek kwijt hoor 8)

  Maar ik ben het er wel mee eens: de kans dat PC-hardware zonder reden sterft binnen de garantieperiode is, relatief gezien, erg klein… Dus open die hap :D bovendien kan ik me niet voorstellen dat iemand die met schakelingen en relais' etc werkt het kan weerstaan de kast van z'n nieuwe PC open te maken :P
 • wat ik bedoel is: als ik zon pc had maakte ik hem gewoon open. Fabrikant mag dat sealtje wat mij betreft opeten. Kan me juridisch gezien geen garantie weigeren omdat ik 100% normaal en levensduur verlengend onderhoud heb uitgevoerd…. (stof verwijderen).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.