Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Losse toets laptop

Anoniem
tinus89
5 antwoorden
 • Hallo mensen,

  Op de een of andere maffe manier is een toets van mijn laptop los geraakt, namelijk het pijltje naar beneden. Er zit onder de toets zelf een bruggetje, en op het toetsenbord op de laptop zit een rubbertje waar de toets dan dus op drukt en haakjes voor het bruggetje.

  Alleen nu krijg ik het niet meer in die haakjes, zou het voor mijzelf mogelijk moeten zijn hem er weer in te plaatsen of zou iemand met verstand ervan dat moeten doen?
  En zijn er tips die het misschien wat makkelijker kan maken?

  Alvast bedankt :)
 • Met enige kracht, moet je de toets weer vast kunnen klikken. Let er wel op, dat het 'bruggetje' op de juiste manier geplaatst is.

  Je kan ook toetsen vrij simpel verwijderen, door ze los te klikken met een mesje b.v.
 • Soms is flink wat kracht nodig om de toets weer vast te klikken, ga voorzichtig te werk en let op dat de delen goed inelkaar passen, anders breekt het af.
  Mocht het niet lukken, het toetsenbord kan altijd nog worden vervangen. :wink:
  Zelf heb ik onlangs een toetsenbord vervangen van een Dell Inspiron 5100. De prijs viel me nogal mee (nog geen 50 euro).

  Suc6!
 • Ik ben vandaag even langs een computer winkel hier in de buurt langs geweest om er naar te laten kijken. En het bleek dat het bruggetje gewoonlijk op de laptop zelf zit terwijl de mijne op de onderkant van de toets zit. Hierdoor zou waarschijnlijk de hele toetsenbord bevestiging v/d laptop er uit gehaald moeten worden…
 • Het toetsenbord kun je meestal losnemen door het volgende te doen:

  Klap het scherm zover mogelijk naar achteren en kijk of de strip onder het scherm (boven het toetsenbord) omhoog gewipt kan worden. Door met een kleine schroevendraaier de zijkant omhoog te wippen moet het lukken.

  Als de strip weg is zie je de bevestigingsschroeven van het toetsenbord zitten. Deze moet je los schroeven en dan kun je hem omhoog klappen. Kijk uit voor de flatcable. Deze zit meestal met een connector op het mo-bo bevestigd.

  Ga bij dit alles vooral voorzichtig te werk !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.