Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

onherkenbare schijf binnen Windows

Anoniem
beitler
3 antwoorden
 • Van een kennis heb ik een IDE harddisk gekregen van het merk Seagate. Grootte 250Gb en draait op 7200 toeren. De disk is voorzien van NTFS file system en de disk is dynamic.
  De harddisk wordt door Windows om een of andere reden niet meer herkend.
  Inmiddels is de schijf al minimaal in 5 verschillende pc's geweest maar Windows wil hem gewoon niet zien. De BIOS ziet de schijf wel. Open je Windows disk management dan zie je de schijf wel staan, maar wordt dan gezien als een vreemde schijf.
  Er is dan wel een mogelijkheid om deze te selecteren en te importeren, maar dat crashed.
  Op de schijf staan niet gebackupte foto's, ofwel de schijf met inhoud wil mijn neef en ik wel zien te behouden. Ik weet alle andere verhalen van backups ed, maar dit is eenmaal de situatie.

  Als ik een systeem start met Knoppix dan kan ik de schijf wel zien, benaderen, lezen en zelfs bestanden openen, de fotos bekijken, maar niet op een andere disk opslaan. Ik kan wel bestanden van weer een andere disk opslaan naar de wel te benaderen schijf.
  Tijdens de copy aktie van de niet te benaderen schijf naar een wel te benaderen schijf onder Linux of Knoppix, krijg ik de foutmelding: "Access Denied".
  Tevens heb ik al tools geprobeerd als "get data back" en Rtools data recovery.
  Heeft iemand een idee wat er loos is met die disk en hoe ik data eraf kan krijgen?
 • Vreemd. Je kan de foto's wel bekijken, dus de bestanden kan je inlezen in b.v. een fotoprogramma. Dan kan je ze toch middels 'opslaan als' ergens anders wegschrijven, of zie ik dat verkeerd.

  Verder kan ik je 'lost and found' aanbevelen, die haalt de vreemdste bestanden nog van een schijf af ;-)
 • [u:c1f5ef973e]Mogelijkheid 1:[/u:c1f5ef973e]
  De meeste Linux distro's mounten de systeemschijf veiligheidshalve "read-only". Mogelijk zit daar het probleem. Kijk eens naar de ingestelde rechten van de partitie/schijf waar je de data heen wilt verplaatsen.

  [u:c1f5ef973e]Mogelijkheid 2:[/u:c1f5ef973e]
  Probeer je de data van die probleemschijf misschien naar een NTFS-partitie te kopiëren? Linux ondersteunt standaard nog steeds alleen het lezen van NTFS bestandssystemen. Ernaar schrijven lukt dus niet. Probeer de data eens naar een FAT32 partitie te schrijven, mogelijk lukt het dan wel.

  Gr,
  Jim

  [b:c1f5ef973e]EDIT:[/b:c1f5ef973e]
  Zolang je niet precies weet wat er nou mis is met die schijf zo ik effe voorzichtig zijn met ernaartoe kopiëren van gegevens. Je loopt altijd het risico dat de bestaande data overschreven worden.

  J.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.