Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

wacom volito 2 tablet en crash grafishe kaart

Anoniem
friep
6 antwoorden
 • Ik heb een Wacom Volito 2 tekentablet gekocht, en de eerste dag was ik er erg gelukkig mee. Maar na 1 dag gebruik crashte mijn computer. Beeldscherm helemaal in de war, streperig, ascii tekens, enz, puinhoop, onherkenbaar. Na een keer of 10 resetten was het weer goed en meldde Windows XP dat het systeem hersteld was van een ernstige fout. Nu, na een week uitproberen met drivers veranderen en wissen enz. en andere adviezen die ik op het forum van Wacom kreeg, blijkt dat de grafische kaart kapot is. Gelukig heb ik een garantie voor service aan huis, dus ik krijg een nieuwe.

  Bij Wacom zeggen ze dat ze nooit eerder meldingen hebben gekregen van zo'n crash, maar ik heb toch sterk het idee dat het kapot gaan van de grafische kaart iets te maken heeft met de Wacom, omdat het binnen een dag na het aansluiten daarvan gebeurde. Ik durf hem niet op een andere computer aan te sluiten om dat uit te proberen; als de crash inderdaad door de Wacom komt, gaat daar de grafische kaart misschien ook wel van kapot.

  Weet men bij Computer!Totaal iets van dit probleem, of zijn er anderen die hier ook ervaring mee hebben?

  Ik mag mijn tablet terurgsturen naar de leverancier (Pixmania), maar die gaf me een retouradres in Frankrijk, en ik moet het aangetekend opsturen. Ik vrees dus dat de kosten van het opsturen dicht in de buurt zullen komen van het aankoopbedrag van het ding. Als ik hem dan maar houd, zit ik met een apparaat dat ik op geen enkele computer durf aan te sluiten, tenzij iemand me wijzer kan maken over de relatie tussen de crash en het aansluiten van het tablet.
 • Nog nooit gehoord dat een Wacom je grafische kaart kapot maakt. Zelf werkte ik al jaren met een ArtPad (A6). Heb sinds kort een een Digitizer II (A5). Heeft bij mij nog nooit voor enige problemen gezorgd onder Windows for Workgroups 3.11, Windows 95, Windows 2000 en Windows XP.

  Ik denk echt dat het gewoon aan de grafische kaart ligt.
 • Ik vind het toch wel erg toevallig dat dit binnen een dag na het aansluiten van de wacom gebeurde. Zeker weet ik het natuurlijk niet. Maar om het wel zeker te weten te komen zou ik moeten proberen wat er gebeurt als ik hem op mijn andere computer aansluit, en als het wel van de wacom komt, heb ik dus 2 computers met een kapotte grafische kaart…
  Weet iemand misschien een methode om dit te weten te komen zonder mijn andere computer op het spel te zetten?
  Er zou een defect aan de wacom kunnen zijn dat de crash veroorzaakte.
 • als het een defect aan de wacom zou zijn heb je er garantie op, dus ga er gewoon mee terug naar de winkel. Als ze niet willen ruilen vraag of ze hem dan even willen proberen op hun pc……..
 • Ik heb hem over internet gekocht, dus teruggaan wordt terugsturen. Dat ga ik denk ik wel doen. Heel jammer, want voor de crash was ik erg gelukkig met dat diing, maar ja ik durf toch geen 2e kapotte grafische kaart te riskeren.
 • Als het internet mij één ding geleerd heeft is het dat je nooit de enige bent met een bepaald probleem. Er zijn altijd wel mensen te vinden die precies dat probleem óók hebben.

  Volito krijgt de schuld. Lijkt mij een overhaaste conclusie…

  Kan je niet eens een cheapo/verouderd grafisch kaartje proberen? Wellicht heeft iemand in de vriendengroep/kennisenkring, die recentelijk een upgrade heeft uitgevoerd, nog een kaartje liggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.