Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Ervaring met een ACER 9412 notebook

Anoniem
AswinW
5 antwoorden
 • Hallo medeforummers,

  Ik heb een Acer 9412WSMi aangeschaft. Ik werd alleen nogal verrast van de grote hoeveelheid software, die op het machien staat.
  Zoals Acer Empowering technology.

  Ik ben eigenlijk van plan om veel op te ruimen, maar voordat ik dat doe, graag even jullie mening.

  PS. het is wel een mooi ding.
 • Hoi, ik heb een acer 9502 WSMI.

  Het is niks meer dan een overkoepelend geheel waarbij je allerlei Acer tools in de suite empower technology kan onderbrengen zoals een aantal sneltoets-programmatuur, batterij modussen en profielen, dat ie automatisch de email kan checken en wat presentatie mogelijkheden tbv beamers, en data-encryptie onderdeel om je data te versleutelen.

  Al dat geheel kan je zelf en handmatig en daarbij had ik geen speciale Acer empowering nodig. Die Acer empower technology is het eerste wat ik niet meer gebruik. Daar zit daar enkele vage zaken in zoals "toolband.dll", die het nodige rapporteerd (zie google).

  Dus ik gebruik een aantal onderdelen apart (2 stuks, waaronder de data-encryptie) zonder de overkoepelende Acer empowering technology en dat bevalt me prima.

  Ja, het is een schitterend apparaat met 1 van de mooiste 17 " schermen (uit de testen) die er zijn, dual lamp en draait als een zonnetje en is erg stil. qua cpu lees ik dat de 9502 WSMI met de 9412 WSMI geen dual core cpu heeft maar een single core cpu. De prestaties i.c.m. de 100 Gb 5400 rpm schijfje en de stilte die het apparaat heeft, met de aansturing van het scherm door de ati X700 mobile kaart 128 mb en de tig-aansluitingen die het apparaat heeft incl tv-out, stemt mij tot zeer grote tevredenheid.

  Die van jou lijkt mij dan ook een mooi machientje
 • Ja het zijn zeker mooie schermen. De kleuren zijn fantastisch.
  Jouw machine mag er ook zijn. Hoewel je een single core heb, heb jij weer een betere videokaart. In de 9412 WSMi zit nl. een GeForce 7300 Go met 256 MB DDR2

  Voor de rest zijn ze behoorlijk gelijkwaardig aan elkaar.
  Misschien een tip voor jou. Er staat nl. Adobe Reader 7.0 op, die bij mij behoorlijk brak was geinstalleerd.

  Ik heb hem eraf gehaald, Adobe Reader 7.08 gedownload en geinstalleerd en de Reader liep veel beter.

  Heb jij ervaring met het backup tool in Acer Empowering? Waar worden de files geplaatst bv?
  Dit backup tool ziet er nl. goed uit.
 • Merci. Is ook een fijn systeem die qua prestaties niet super veel onderdoet in benchmarking.

  Ik heb nog 8 batterij-cellen (3 uur). De 9412 heeft er 6 ( 2 uur).

  Ik weet niet of de videokaart beter is. Ken de Nvidia-kaarten niet zo goed.

  Ik heb altijd al een voorkeur voor Ati gehad. Vooral inzake beeld overbrengen naar externe bronnen zoals een supergoede TV-out waar Nvidia gewoon niet aan kan tippen. Ik game verder er niet mee.

  Maar heb 'm vergeleken met een T2300 Asus laptop qua prestaties en die van mij verliest het met pakweg 10 a 15 %. Zoveel scheelt het niet en niet merkbaar eigenlijk.

  De mijne is nog gebaseerd op de 915PM chipset met 533 Mhz FSB. De memory-doorvoersnelheid van de 9412 is dus wat hoger met 667 Mhz FSB echter moet het delen met de dual core. Vandaar dat de prestaties "maar" 10 a 15 % hoger zijn gemeten.

  Zeer tevreden en dat scherm is eenvoudig super te noemen en dat zal voor jou hetzelfde gelden denk ik.
 • Ja inderdaad. Er zijn wel wat verschillen, maar neemt niet weg dat het allebei prachtige notebooks zijn.

  Inderdaad een dual core is marginaal sneller, maar wellicht met bv Linux is dat verschil groter. Maakt niet uit, want ik ga er toch geen linux op draaien.

  Het scherm is in beide gevallen prachtig.

  Verder heb ik Norton verwijderd en vervangen door F-Prot, een NL versie van Acrobat Reader op geplaatst en MS-Office 2003 en IE7 geinstalleerd.

  Ik heb even zitten stoeien met Acer eRecovery management. De backups die op DVD of CD gemaakt worden zijn bootable. Ik heb dat getest. Je boot de eerste CD of DVD en je kunt het gehele systeem in 1 keer terugzetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.