Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf wil niet

Anoniem
Frison
6 antwoorden
 • Hallo
  ik heb een probleem met een Hitachi Deskstar ATA harde schijf.
  Sinds een paar maanden heb ik een nieuw systeem. In het oude systeem zat de Hitachi harde schijf van 120 GB. Deze wil ik nu in het nieuwe syteem plaatsen maar dan gaat het fout. Naast mijn primaire master (Western Digital Caviar 40 GB ATA) heb ik ook een SATA II (Western Digital Caviar 250 GB). Zodra ik de Hitachi aansluit en de pc aanzet ziet het bios hem wel als primaire slave (zoals het hoort) maar dan blijft alles hangen na het bios opstart scherm (het laaste scherm voordat windows wordt opgestart). Geen actie helpt behalve de reset of uit knop, ik krijg ook helemaal geen bericht of foutmelding. Zodra ik hem weer loskoppel gaat alles zoals het hoort, geen problemen. Ik heb al gebrobeerd op alle mogelijke jumpers instellingen, maar niks… Ik heb dus werkelijk geen idee wat er nu opeens mis mee is. Trouwens als ik hem terugzet in het oude systeem hetzelfde gelazer. Nu is er wel al aan geklooid door een service van het bedrijf waar ik het nieuwe systeem heb gekocht. Die melden dat de Hitachi op een of andere manier niet goed funcioneert in het nieuwe systeem (nee echt!) en ze hadden er ook al naar gekeken maar ook niks mee opgeschoten. Er staat onwijs veel data op wat kostbaar en dierbaar is. Dus het wordt janken als hij dood is.
  Weet iemand een oplossing of waar mogelijk het probleem zit?

  Alvast bedankt!
 • http://www.hgst.com/hdd/support/download.htm

  Probeer dit eens. Booten van een testfloppy.
 • Zelfs dat progamma loopt vast. Vraag me niet waarom, maar hij houdt er gewoon mee op bij het dedecting.
  Bedankt voor de moeite :wink:
 • Zou het kunnen zijn, dat het systeem vanaf die schijf probeert te booten? Probeer anders eens met een bootflop op te starten.
 • Nee, hij staat als laatste in de opstart volgorde. Eerst de 40 GB (windows) dan de 250 GB en dan die Hitachi
 • Kun je ook van een flop booten, met de hitachi als enig aangesloten harddisk? Kun je nog aanspraak maken op garantie (ik meen drie jaar)?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.